MENIU

Reţeaua Romtelecom a înregistrat creşteri ale traficului cu 5-10% după cutremur

FOTO: newsroom.ucr.edu

Reţeaua Romtelecom a înregistrat, în prima jumătate de oră de la momentul producerii cutremurului de miercuri, creşteri de trafic în centralele care administrează apelurile din zonele Bucureşti şi Constanţa (zona litoralului) cu vârfuri de 10%, respectiv 5% faţă de valorile dintr-o zi obişnuită.

Secretarul de stat din cadrul MCSI Marius Fecioru a anunţat, marţi, că Braşovul este al doilea oraş din România, după Bucureşti, unde au fost montate astfel de antene, proiectul incluzând montarea, până la sfârşitul acestei luni, a altor două antene: una la Predeal şi alta în zona parcului „N.Titulescu“ din Braşov.

Raza pe care emit aceste antene este de la 200 până la 1.000 de metri, astfel că în Piaţa Sfatului accesul la Internet va fi liber de la orice bancă pe care se pot aşeza potenţialii utilizatori. Antena suportă 50 de conexiuni concomitent şi viteza de transfer este de 2 MB/secundă.

Ministerul Comunicaţiilor intenţionează să monteze astfel de antene în cel puţin 350 de locaţii din întreaga ţară, în prima etapă a programului urmând să fie montate 30 de hotspot-uri, costul acestora fiind de 150.000 de euro.