MENIU

Restricţii în zona Arcului de Triumf, pe 8 mai, cu ocazia arborării drapelului Uniunii Europene

Foto: ue.mae.ro

Circulaţia în zona Arcului de Triumf din Capitală a fost restricţionată, vineri, 8 mai, între orele 20.00 şi 23.00, în vederea organizării evenimentului ce marchează arborarea drapelului Uniunii Europene în Bucureşti, înaintea Zilei Europene, informează reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Astfel, traficul pe Bulevardul Kiseleff de la Arcul de Triumf până la strada G.D.Mirea în sensul de mers spre Piaţa Victoriei a fost oprit, la fel şi traficul pe Bulevardul Kiseleff - banda centrală  pe sensul de mers de la Piaţa Presei Libere spre Arcul de Triumf.

A mai fost restricţionată circulaţia pe Bulevardul Alexandru Constantinescu de la Bulevardul Mărăşti în sensul de mers spre Arcul de Triumf, pe Bulevardul Averescu de la Bulevardul Mărăşti pe sensul de mers spre Arcul de Triumf şi pe Bulevardul Constantin Prezan pe sensul de mers spre Piaţa Charles de Gaulle.

PE 8 mai, începând cu orele 21.00, Primăria Capitalei i-a invitat pe bucureşteni să asiste la un spectacol de lumini, dans şi muzică. Evenimentul a precedat data aniversară de 9 mai şi a marcat, într-o manieră artistică, arborarea drapelului Uniunii Europene în Bucureşti.

"România face parte, de 2 ani oficial, din Comunitatea Europeană, iar dorinţa mea este de a transforma Bucureştiul într-o Capitală europeană de care să fim cu toţii mândri. Este un proces ce nu se poate realiza peste noapte, dar e o ţintă a mandatului meu de Primar General. Îmi doresc să marcăm aşa cum se cuvine această zi a Europei începând din acest an şi vreau ca bucureştenii şi românii să îi inţeleagă şi să îi simtă importanţa. Suntem europeni şi trebuie să ne comportăm ca atare", a spus primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Drapelul Uniunii Europene a fost arborat pe Arcul de Triumf din Bucureşti şi pe catargele din faţa Primăriei Capitalei. Bucureştenii au putut urmări spectacolul organizat de Primăria Municipiului Bucureşti de pe trotuarele din jurul Arcului de Triumf.

În zilele de 9 si 10 mai, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic va deschide pentru vizitatori Arcul de Triumf. Accesul pe terasa superioară este liber şi veţi putea admira un număr de patru expoziţii amenajate în interiorul monumentului. Expoziţiile marchează nu numai "Ziua Europei" ci şi "Ziua Independenţei".

Expoziţia : Marele Război al Reîntregirii Neamului (fotografie şi film)

Expozitia : Heraldica Marilor Familii Boiereşti (efigii din bronz, fotografii)

Expoziţia : Arcul de Triumf în Imagini (fotografii, machete)

Expoziţia : Marea Unire de la 1918 (coroanele şi sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii)

Programul de vizitare al expoziţiilor este :

Sâmbătă         9 mai 2009 orele 10:00 – 17:30

Duminică        10 mai 2009 orele 10:00 – 17:30

Tot în perioada 9 - 10 mai, în aceeaşi locaţie, vor avea loc şi următoarele manifestări speciale:

9 mai 2009 - defilare, gardă la Arcul de Triumf, mânuiri de arme, regulamentare şi libere, exerciţii tactice, ceremonii militare de exemplu jurământul militar, schimbarea gărzii, rugăciunea, onorul funerar în memoria eroilor, participarea a aproximativ 12 soldaţi în uniforme din perioada celui de Al Doilea Război Mondial, orele 15:30 - 17:30;

10 mai 2009 - defilare, gardă la Arcul de Triumf, mânuiri de arme, regulamentare şi libere, exerciţii tactice, ceremonii militare de exemplu jurământul militar, schimbarea gărzii, rugăciunea, onorul funerar în memoria eroilor , participarea a aproximativ 12 soldaţi în uniforme din perioada 1866-1877, orele 15:30 - 17:30.