MENIU

Reprezentanţii PNL şi UDMR vor lucra la textul moţiunii de cenzură

foto: NewsIN

Preşedintele UDMR Marko Bela a afirmat marţi că textul moţiunii de cenzură pe Legea salarizării unitare va fi elaborat de reprezentanţii Uniunii şi de cei ai PNL în cursul zilei de azi, fiind posibilă depunerea ei chiar joi.

"Am şi discutat cu colegii de la PNL şi am convenit ca mâine să lucrăm împreună pe textul moţiunii privind Legea salarizării unitare", a afirmat Marko. Întrebat despre data depunerii, liderul Uniunii a menţionat că termenul limită ar fi vineri, dar şi-a exprimat credinţa că joi textul ar putea fi totuşi depus.

"O înaintăm, UDMR va semna pe Legea unică a salarizării", a afirmat, la rândul său, preşedintele PNL Crin Antonescu.

Marko Bela a precizat că nu a discutat decât cu liberalii despre moţiunea de cenzură, răspunzând astfel unei întrebări privind eventualul sprijin de la PSD pe textul împotriva Guvernului.

Totuşi, liderul Uniunii a menţionat că a discutat "cu cei de la PSD" unele amendamente, cu care aceştia "se pare că au fost acord", dar nu şi de cei de la PD-L. "Dar la urma urmei vorbim de un singur Guvern şi o singură coaliţie, nu am de ce să fac o distincţie", a comentat el.

UDMR a decis marţi să semneze o moţiune de cenzură pe Legea salarizării unice, deşi iniţial anunţaseră public că cel mai "sensibil" domeniu era cel al educaţiei. 

PNL şi UDMR au numărul necesar de semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, dar nu şi pentru ca aceasta să fie adoptată.