MENIU

Reprezentanţii Băncii Transilvania spun că banca jefuită avea un plan de securitate standard

Leontin Toderici: Existau şase camere de supraveghere video care funcţionau în momentul producerii jafului
Foto: gandul.info

Directorul executiv al Băncii Transilvania, Leontin Toderici, a declarat la Realitatea TV că planul de securitate al Băncii Transilvania este standard. Acesta a precizat că şi planul de securitate video este aplicat conform legii şi are avizul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Leontin Toderici a mai spus că în momentul producerii jafului în Agentia BT Manastur, existau şase camere de supraveghere video care funcţioneză 24 din 24 de ore atât în exteriorul băncii, cât şi în interiorul instituţiei.

"Pentru operativitate am pus toate imaginile la dispoziţia poliţiştilor", a continuat Leontin Toderici.

Paza este asigurată conform protocolului încheiat între firma de securitate şi bancă, protocol avizat de către Poliţie.

Leontin Toderici a precizat că banii nu au fost sustraşi din seiful băncii, ci de la casierie. Banii nu se află niciodată la ghişeu, ci la casierie, aceştia nefiind la vedere, ci într-un loc care permite manipularea lor doar de către personalul băncii de la casierii, pentru servirea clienţilor.

Totodată, directorul executiv al Băncii Transilvania a menţionat că "geamul de la casierie este blindat, antiglonţ, iar uşa de casierie este permanent închisă şi are senzor de alarmă, totul conform normelor în vigoare". 

Declaraţia făcută de către reprezentantul Băncii Transilvania vine în urma declaraţiilor făcute de către Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica. Acesta a declarat că "a fost mai simplu pentru hoţi să jefuiască o bancă decât dacă era o tonetă într-o piaţă".

Ministrul a solicitat verificarea modului în care este asigurată securitatea în băncile din România.

Mai multe articole despre:
bancă jaf Dan Nica