MENIU

Renate Weber: Organizarea referendumului, o diversiune creată de preşedintele Traian Băsescu

foto: renateweber.eu

Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat că organizarea referendumului în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale este o diversiune creată de Traian Băsescu şi consideră că decizia preşedintelui este "nu doar neconstituţională, ci şi nedemnă".

"Traian Băsescu este disperat, scade în sondaje şi a imaginat o formulă care să-l facă să câştige. Din păcate, organizarea referendumului este nu doar neconstituţională, ci şi nedemnă şi nu îi va da câştig de cauză. Oricum, nici măcar referendum nu se mai poate numi, fiindcă referendumul are doar o singură întrebare. Acesta este mai mult un chestionar, un sondaj”, a afirmat Renate Weber. Ea a susţinut că nici în mediile europene decizia preşedintelui privind referendumul nu este privită cu ochi buni.

Europarlamentarul PNL a mai afirmat că Traian Băsescu nu mai trebuie să câştige încă un mandat de preşedinte, deoarece asta ar însemna "un dezastru" pentru România. Renate Weber a criticat totodată şi refuzul şefului statului de a-l numi ca premier pe Klaus Johannis.

"Am fi putut avea un guvern în funcţie, care să participe la negocierile cu FMI şi care să găsească soluţii pentru ieşirea din criză. E penibil ca de la preşedintele României să aud că Guvernul nu poate scoate ţara din criză, deoarece criza este mondială. Un om cu demnitate şi-ar fi dat demisia după o asemenea declaraţie. Băsescu nu mai poate fi preşedintele României, e prea mult pentru România europeană a anului 2009. Gata, lasă-ne, du-te, te-ai epuizat din toate punctele de vedere, domnule preşedinte”, a spus Renate Weber.