MENIU

Realitatea TV vă prezintă faţa nevăzută a Palatului Parlamentului - VEZI VIDEO

Foto: webshots.com
Numeroase tuneluri fac legătura între străzile care mărginesc clădirea gigant

De câţi electricieni este nevoie pentru schimbarea unui bec? În mod normal de unul singur, dar dacă becul este la Palatul Parlamentului, atunci vorbim de minimum 4-5 oameni. Nu este uşor să întreţii cea de-a doua clădire din lume ca mărime. Mai ales că tehnicienii lucrează la finalul săptămânii, atunci când parlamentarii sunt acasă.

La Palatul Parlamentului s-a ars un bec. O armată de electricieni a fost mobilizată pentru schimbarea lui.

Alţi tehnicieni verifică instalaţiile de iluminare ale cupolei. Atunci când parlamentarii sunt liberi, echipele tehnice încep lucrul.

Deasupra sălii de plen a Camerei Deputaţilor se află o parte a sistemului de iluminat şi de ventilaţie ale Palatului Parlamentului.

În Palatul Parlamentului există circa 60.000 de corpuri de iluminat. Au fost înlocuite până în momentul de faţă 45.000 de becuri.

Luni s-a făcut revizia liftului cu cea mai lungă cursă din Palatul Parlamentului - nu mai puţin de 80 de metri şi 13 staţii, iar viteza cu care ne deplasăm acum este de 1,7 mps.

Sunt 31 de ascensoare în Palatul Parlamentului, iar tehnicienii lucrează la foc automat. Trebuie să termine până la începutul noii săptămâni.

O altă faţă nevăzută a Palatului Parlamentului este subteranul. Numeroase tuneluri fac legătura între străzile care mărginesc clădirea gigant.