MENIU

Realitatea TV a dedicat întreaga noapte evenimentelor organizate cu ocazia învestirii lui Barack Obama

Foto: treehugger.com
Dan Radu Stănescu a vorbit despre învestirea lui Obama
Realitatea TV transmite în direct evenimentele care se desfăşoară cu ocazia învestirii preşedintelui ales, Barack Obama.
Joan Hunter a venit din Marea Britanie pentru a-l vedea pe Barack Obama
Barack Obama a ales să folosească şi numele de Hussein
Michelle Obama va fi un simbol al femeii
Iustin Capşa a vorbit despre evenimentele din SUA dedicate învestirii lui Obama
Barack Obama a primit mai multe încurajări de la lideri din Europa
Mirela Iamandi, corespondent Realitatea TV: Obama este un bun orator
Visul American a devenit realitate
Un român stabilit în SUA a votat cu McCain, dar nu este republican
Mircea Munteanu, istoric: Barack Obama a venit într-o periadă de criză

Realitatea TV a transmis întreaga noapte imagini cu Barack Obama care a râs, a dansat cu soţia sa şi a mulţumit oamenilor care participau la diverse baluri în cinstea sa. Pentru America a început o nouă eră.

În studioul Realităţii TV s-au aflat doi invitaţi care au vorbit despre istoria zilei de 20 ianuarie, despre ceremoniile de învestire şi au dezbătut evenimentele din timpul nopţii. 

"Primul moment este rostirea jurământului, este exact clipa caredeclanşează noua istorie. Este vorba de o clipă semnificativă. De altfel se consideră că preşedintelenou ales şi-a intrat în funcţiune exact în momentul în care şi-a terminat de spus ultimul cuvânt din jurământul care este foarte scurt", a declarat Dan Radu Stănescu, senior editor ştiri externe.

"A fost o zi mare şi este foarte important pentru că nu doar americanii au savurat momentu. O lume întreagă a fost cu ochii pe Barack Obama, familia lui şi asupra a tot ce s-a întâmplat la Washington pentru că acea schimbare promisă de Obama, mulţi speră că nu va fi doar pe plan intern, pentru americani pentru poporul său, ci şi pe plan extern şi atunci, evident că interesul a fost foarte mare", a spus Raluca Lunculescu, editor ştiri externe.

La Realitatea TV a intrat în direct, de la Washington, şi o fană a lui Barack Obama, sosită tocmai din Marea Britanie.

"Am decis că nu pot rata acest eveniment. Ştiu că rolul său nu va fi unul simplu. Este un om unic şi special. Vorbeşte despre încredere. Pentru oamenii cu care am vorbit din toate colţurile lumii Obama este o inspiraţie", a afirmat Joan Hunter, fan Obama.

Soţii Obama au fost aşteptaţi la 10 baluri organizate în cinstea lor.

Mai multe articole despre:
evenimente învestire Barack Obama fană