MENIU

REALITATEA.NET în culisele filmului \"Undeva în Palilula\", regizat de Silviu Purcărete - VIDEO

Foto: REALITATEA.NET
REALITATEA.NET a fost prezentă pe platourile de filmare a peliculei "Undeva la Palilula".

Cunoscutul regizor de teatru și operă Silviu Purcărete a început filmările pentru debutul său cinematografic \"Undeva la Palilula\". REALITATEA.NET a fost prezentă pe platourile de filmare şi a stat de vorbă cu George Mihăiţă şi Tudor Giurgiu despre acest proiect.

Scenariul, numit inițial "Conversație cu Serafim" semnat tot de către Silviu Purcărete, a câştigat în 2005 premiul ”Balkan Fund" al Festivalului de Film de la Salonic .Operatorul filmului este Adrian Silișteanu iar producătorul executiv Tudor Giurgiu.

"Nu cred că am citit un scenariu mai bun ca cel al lui Purcărete şi mă gândesc că ar fi bine ca filmul să fie la înălţimea scenariului", a declarat George Mihaiţă despre "Undeva la Palilula".

Palilula este un oraș fantomă unde, după cum spune regizorul, "animalele mint și delirează ca și oamenii cu care de altminteri coexistă într-un spirit de solidaritate fratern". Filmul urmărește evoluția doctorului Serafim în acest oraș pe perioada mai multor ani și anotimpuri. Personajul său este interpretat de către Dimeny Aron, actor al Teatrului Maghiar din Cluj. Din distribuția filmului fac parte Otilia Popii, Ilie Gheorghe, Răzvan Vasilescu, Ioana Crăciunescu, George Mihăiță și Marcel Iureș.

Silviu Purcărete este unul dintre cei mai cunoscuți regizori de teatru din România și Europa, având o experiență de peste 30 de ani. 

"Un regizor bun are lucruri de spus inferent dacă face teatru, operă sau film. Şi cazul domnului Purcărete este unul foarte special pentru că el are un univers particular, care transpare din toate producţiile lui de teatru", spune Tudor Giurgiu.

Pelicula face parte de asemenea din portofoliul de proiecte al casei de producție Libra Film finanțate prin programul MEDIA al Uniunii Europene .Bugetul alocat filmului este de un milion 600.000 euro.

Producătorii intenționează să facă lansarea intenaţională a filmului în 2010 la Festivalul de la Veneția. În România, pelicula va ajunge în 2011.


REALITATEA.NET - George Mihaiţă despre " Undeva la Paliula" : " Nu cred că am citit un scenariu mai bun ca cel al lui Purcărete" - VIDEO