MENIU

Reabilitare termică pe gratis, pentru 200 de blocuri din Ploieşti

Foto: NewsIn

Reabilitare termică gratuită în Ploieşti! Primăria a decis să dea bani de la buget pentru această acţiune. Astfel, oamenii nu vor fi nevoiţi să scoată niciun ban din buzunar pentru a reface reţeaua termică.

În această vară, în Ploişti vor începe lucrările de reabilitare a 200 din cele 1.000 de blocuri înscrise în programul de reabilitare termică gratuită.

Blocurile care vor fi reabilitate termic anul acesta vor fi desemnate prin tragere la sorţi. Iar lucrările vor dura aproximativ şase luni.

Primăria din Ploieşti a decis ca bugetul municipiului să suporte cota de 20% pe care ar fi trebuit să o achite Asociaţiile de Proprietari. Suma necesară pentru întreaga lucrare este de aproape un milion de lei.

"Am găsit această metodă de a se face auditul prin serviciul OPP al primăriei (...) Pentru aceste 200 de blocuri vor trebui să ne vină bani şi din partea cealaltă. Mă refer la Ministerul Dezvoltării. Astfel, undeva în iulie să începem să mişcăm", a declarat Andrei Volosevici, primarul din Ploieşti.

În Ploieşti sunt 1.700 de blocuri. Reabilitarea termică a unui apartament ajunge să coste aproape 3.400 de lei.