MENIU

Răzvan Lucescu va merge în cantonamentele echipelor pentru a urmări jucătorii care pot fi selecţionaţi

Foto: NewsIn

Selecţionerul echipei naţionale a României, Răzvan Lucescu, a declarat, joi, că atât el, cât şi membrii staff-ului său vor merge în cantonamentele echipelor din Liga I pentru a urmări anumiţi jucători, dar şi pentru a discuta cu antrenorii despre aceştia.

"Toţi cei din staff-ul tehnic al echipei naţionale vor merge prin cantonamentele echipelor de club şi cred că e normal să există această comunicare între noi şi cei de la formaţiile de club. Există şi riscul să fi privit cu reticenţă, dar vom încerca să trecem peste. Sunt 10 zile pe care jucătorii le petrec la echipa naţională şi trebuie să ştim ce au mai făcut la formaţiile lor, să vorbim cu antrenorii lor, poate ştiu mai bine ce poate fiecare", a spus Lucescu la GSP TV.

Selecţionerul a precizat că a discutat deja cu unii tehnicieni, dar preferă să îi lase pe aceştia să se acomodeze cu jucătorii, pentru că mulţi nu sunt de mult la formaţiile de club. De asemenea, Răzvan a afirmat că orice jucător poate veni la naţională, atâta timp cât se pregăteşte foarte bine.

Lucescu a adăugat că ar prefera ca jucătorii echipei naţionale să se prezinte la reunirea pentru meciul amical cu Ungaria (12 august) sâmbătă, în România, dar în cazul în care vor juca la sfârşitul săptămânii, ar fi mai bine ca ei să meargă direct la Budapesta.

Fostul antrenor al formaţiei FC Braşov a vorbit şi despre secundul său, Bogdan Stelea, despre care s-a spus că ar fi primit o ofertă de a prelua echipa de sub Tâmpa: "Dacă Bogdan Stelea va prelua FC Braşov, doar el va decide dacă antrenează echipa de club şi rămâne şi la echipa naţională. Dacă ar veni la mine să mă întrebe, eu l-aş lăsa să plece. Din câte am înţeles eu însă, el a spus deja că vrea să rămână la naţională".

În altă ordine de idei, referitor la fostul său elev de la FC Braşov, Romeo Surdu, care a revenit la Steaua şi a marcat două goluri în primul amical al roş-albaştrilor, Lucescu a afirmat: "Surdu este un jucător care se remarcă printr-o foarte mare disponibilitate la efort. Aleargă mult pe teren, crează presiune şi astfel reuşeşete să se întâlnească şi de multe ori cu mingea, iar de aici apar şi ocaziile. Sunt jucători care se simt bine, atunci când ştie că cei din jurul lui au încredere în el, iar el face parte din aceştia".
Mai multe articole despre:
Răzvan Lucescu