MENIU

Răzvan Lucescu a plâns după ultimul meci pe banca lui FC Braşov: "Plec mulţumit şi fericit"

Foto: NewsIn

Antrenorul lui FC Braşov, Răzvan Lucescu, a plâns la despărţirea de echipa de sub Tâmpa şi a declarat că a trăit o poveste frumoasă la formaţia pe care a promovat-o în prima ligă şi a lăsat-o neînvinsă pe propriul teren după un sezon întreg.

"Nu pot decât să spun că sunt impresionat de băieţi, că astăzi au demonstrat, încă o dată, dacă era cazul, că au o mentalitate puternică, că joacă întotdeauna cu gândul să câştige, au crezut în victorie până la final, chiar dacă era greu şi prin prisma informaţiilor care veneau de la celelalte meciuri. Şi-au dorit foarte mult să învingă Timşoara. Braşovul e cea mai frumoasă echipă din acest final de campionat. Nu a ţinut cont de intersele din stânga şi din dreapta, şi-a respectat oraşul, susţinătorii şi a câştigat şi contra lui Dinamo, şi contra Timişoarei", a declarat Răzvan Lucescu, miercuri seară, după victoria din meciul cu FC Timişoara, scor 1-0, din ultima etapă a Ligii I.

"E o poveste frumoasă, e ceva senzaţional această aventură de la Braşov. E a treia oară oară când plec de la Braşov şi de fiecare dată am plecat fericit, pentru că am trăit momente unice", a mai adăugat Răzvan Lucescu, care a mărturisit că va duce dorul antrenamentelor zilnice: "Pentru mine era o pasiune să antrenez zi de zi, dar trebuie să mă adaptez la noua situaţie. Este o altă experienţă din viaţa mea şi sunt de părere că acestea se dezvoltă la club".

Tehnicianul a ţinut să îi mulţumească la final portarului Bogdan Stelea, care s-a aflat la ultimul meci din carieră. "Vreau să-i mulţumesc lui Bogdan Stelea că a acceptat vara trecută să vină aici, unde a avut multe de dat acestui vestiar. A fost un mare fotbalist, şi-a început cariera cu tatăl meu şi a terminat-o cu mine, iar acum, împreună, începem o nouă provocare şi sper să ieşim cu fruntea sus", a spus Lucescu junior, care a făcut un tur de al stadionului, după meci, împreună cu Stelea.

Celălalt portar al echipei braşovene, Dani Coman, l-a aplaudat la rândul său pe Stelea şi a declarat: "Mi-ş dori şi eu ca la 41 de ani să apăr cum a făcut-o Bogdan Stelea şi să am parte de o carieră la fel de frumoasă. Vreau să rămân la Braşov. Îmi place Braşovul, îmi place echipa, dar e important să ştiu că se doreşte preformanţă".

Antrenorul Braşovului a mai spus că nu va avea nicio petrecere după meci şi a declarat că viitorul echipei de sub Tâmpa depinde acum numai de deciziile pe care le va lua patronul ei. "Problema e în mâinile patronului. Domnul Neculaie ştie cel mai bine să continue. Ioan Neculaie trebuie să fie mândru că Braşovul de la locul 11 în Liga a II-a, unde era măcinată de conflicte şi scandal, a ajuns din primul an în Liga I să impună respect echipelor mari".

Răzvan Lucescu a plâns după meci, în momentul în care l-a îmbrăţişat Bogdan Stelea, aflat la meciul de retragere. Portarul a primit o plachetă şi a făcut un tur de onoare al stadionului, împreună cu antrenorul al cărui secund a acceptat să fie la echipa naţională.

Preşedintele executiv Dinu Gheorghe a anunţat după meci că nu este decis în privinţa rămânerii la FC Braşov. "Dacă Ioan Neculaie are bani pentru a asigura un buget suficient Braşovului, atunci rămân, dar e nevoie să vină şi alţi oameni lângă domnul Neculaie".

De partea cealaltă, antrenorul interimar al lui FC Timişoara, Valentin Velcea, a fost laconic la finalul meciului. "Am ţinut nepărat să câştigăm astăzi. Am făcut o strategie pentru două meciuri, şi pentru cel de azi, şi pentru cel din Cupă. Lucrurile au decurs bine doar până la un moment dat. În fotbal, ocaziile se răzbună. Am ţinut să încheiem cu o victorie, pentru moralul jucătorilor", a declarat Velcea.

Patronul echipei timişorene, Marian Iancu, a ţinut să precizeze că "nu mai vorbeşte niciodată cu presa", evitând dialogul cu reprezentanţii mass-media. Iancu a urmarit şi aplaudat festivităţile de la finalul meciului.

FC Braşov a învins-o pe FC Timişoara cu 1-0, miercuri, în etapa a 34-a, iar Răzvan Lucescu s-a despărţit cu o victorie de public, la ultimul său meci pe banca tehnică a echipei de sub Tâmpa. Unicul gol al meciului a fost înscris de Hadnagy, în minutul 88.