MENIU

Rata şomajului în judeţul Gorj a ajuns la 9,4%

Foto: 1235.ro

Rată şomajului în Gorj a ajuns la 9,4%, în luna octombrie. Au fost concediaţi aproximativ 400 de angajaţi de la mai multe societăţi din judeţ. Numărul şomerilor şi pensionarilor din judeţul Gorj este aproape dublu faţă de cel al angajaţilor.

În evidenţele Casei Judeţene de Pensii se află 90.749 de pensionari, iar numărul şomerilor a ajuns la 14.437, în timp ce, la sfârşitul lunii septembrie, erau înregistrate doar 48.096 de persoane încadrate în muncă la societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul judeţului Gorj.

"Judeţul Gorj este pe locul nouă la nivelul ţării, având o rată a şomajului de 9,4%. Avem, la ora actuală, peste 14.000 de şomeri, dintre care peste 7.000 sunt indemnizaţi. Din păcate, doar în luna octombrie, foarte multe unităţi economice şi firme din judeţul Gorj au concediat aproximativ 400 de angajaţi",  a declarat Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

În luna noiembrie, de la UM Sadu vor fi disponibilizaţi 60 de muncitori. "În luna noiembrie, de la Unitatea Militară Sadu vor fi daţi afară 60 de muncitori. Judeţul Gorj se află în momentul de faţă pe locul nouă la nivel naţional în ceea ce priveşte rata şomajului, însă este posibil ca poziţia în clasament să se schimbe până la sfârşitul anului. Din păcate, foarte multe societăţi, în special cele de construcţii, au anunţat disponibilizări. De asemenea, mai trebuie menţionat faptul că rata şomajului comunicată nu este cea reală, pentru că statisticile includ doar şomerii indemnizaţi, aflaşi în plată. Lipsesc din liste cei care au terminat perioada în care au primit şomaj şi nu şi-au mai găsit un loc de muncă", a spus Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.
Mai multe articole despre:
angajaţi Gorj şomaj indemnizaţie rată concediaţi