MENIU

Rareș Bogdan, înainte de negocierile cu PSD: „Nu este concurs de populism. Creștem PENSII și alocații în funcție de buget”

Rareș Bogdan

Rareș Bogdan - prim-vicepreședintele PNL a declarat, joi, înainte de negocierile cu PSD pe Sănătate, că între cele două partide care încearcă formarea guvernului nu este concurs de populism, fiind divergențe pe măsurile economice. În timp ce PSD propune creșterea pensiilor și a alocațiilor, PNL spune că asta se va face în funcție de resursele bugetare.

Din punct de vedere al chestiunilor economico-sociale este foarte greu, sunt propuneri pe care le putem înțelege, de creșteri, de alocații, pensii. Noi nu le-am blocat, dar le facem în funcție de prognoze, nu să fie un consurs de populism cine cu cât crește pensiile sau alocațiile.

Impactul bugetar al tuturor măsurilor pe care PSD le-a propus este undeva la 26 miliarde. Sigur că e interesantă propunerea cu Ministerul Familiei pentru a ajuta natalitatea, cu condiții extrem de clare. Sunt discuții legate de cota unică la care PNL nu are cum să renunțe pentru că asta este filosofia noastră.

În jumătate de oră încep discuțiile pe sănătate în care sunt convins că ne vom înțelege. Vom veni cu propunerea de a discuta cu producărorii de medicamente pentru producție proprie. Astea sunt preocupările noastre vitale”, a declarat Rareș Bogdan înainte de noile negocieri cu PSD.

Mai multe articole despre:
rares bogdan guvern negocieri coalitie psd