MENIU

Raportul despre situaţia absolvenţilor Universităţii "Spiru Haret" ar putea fi prezentat miercuri în şedinţa de Guvern NU PUBLICA NU E CONFIRMATA

Foto: NewsIn

Corpul de Control din cadrul Ministerului Educaţie a finalizat raportul legat de situaţia de la Universitatea "Spiru Haret" (USH), iar ministrul Ecaterina Andronescu ar putea prezenta raportul final în şedinţa Executivului de miercuri.

Potrivit ziarului Gândul, reprezentanţii Ministerului Educaţiei s-au întâlnit luni cu cei ai Universităţii "Spiru Haret" şi le-au cerut ca universitatea să intre în legalitate. Andronescu dăduse universităţii termen o săptămână pentru ca aceasta să prezinte propriul plan de intrare în legalitate.

Mai mult, surse din Ministerul Educaţiei au declarat pentru Gândul că, având în vedere poziţia necooperantă a universităţii, ministrul Andronescu nu exclude posibilitatea de a iniţia un proiect de lege de desfiinţare a USH.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, promisese iniţial că va prezenta raportul legat de situaţia de la Universitatea "Spiru Haret" în 29 iulie, în cadrul şedinţei de Guvern. Raportul nu a fost însă finalizat la timp. 

Pe fondul întârzierii raportului, deputaţii PD-L din Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor au cerut demiterea Ecaterinei Andronescu pentru "modulul abramburistic în care conduce Ministerul Educaţiei", de "lipsa de logică şi de coerenţă".