MENIU

Rapid şi Poli Iaşi, neprogramate în campionat, din cauza unor datorii

Foto: Prosport

Clubul Rapid nu va fi programat în prima etapă a returului Ligii I, din cauza unor datorii către echipa din Liga a II-a, FCM Bacău, pe care trebuie să le plătească până la startul returului, a hotărât Camera Naţională pentru Soluţionare Litigiilor (CNSL), informează site-ul FRF. Aceeaşi sancţiune a primit-o şi Politehnica Iaşi, din cauza unei datorii faţă de Ceahlăul Piatra-Neamţ.

Clubul Rapid l-a achiziţionat pe fundaşul Ştefan Mardare de la FC Vaslui, însă are de plătit o sumă celor de la FCM Bacău, aceasta însemnând contribuţia de solidaritate pentru transferul fotbalistului, în caz contrar giuleştenii neputând să evolueze în campionat.

Nu este singura veste proastă pentru Rapid. O altă comisie a FRF, Comisia pentru Statutul Jucătorului (CSJ), a admis cererea clubului Sportul Studenţesc în cazul transferului lui Ionuţ Mazilu de la Rapid la Dnepr Dnepropetrovsk, şi a abligat gruparea din Giuleşti să plătească o sumă rezultată din acordul de transfer încheiat între formaţiile româneşti, în momentul trecerii atacantului la alb-vişinii.  

O altă echipă ameninţată cu neprogramarea în Liga I este Politehnica Iaşi. Tot vineri, Comisia pentru Statutul Jucătorului a mai decis ca Politehnica Iaşi să fie sancţionată cu neprogramarea în campionat, pentru că nu a achitat clubului Ceahlăul Piatra Neamţ o sumă ce reprezenta un rest de plată din indemnizaţia de transfer a jucătorului Mircea Oprea.