MENIU

Raluca Turcan: Acţiunile mele la început de an şcolar nu implică partidul din care fac parte

Foto: RTV
"Nu am folosit nici sigla nici numele PD-L. Am făcut-o ca om şi nu ca lider politic. Fac lucrul acesta an de an." (Raluca Turcan)

Raluca Turcan a declarat, într-o intevenţie telefonică la emisiunea Deschide Lumea, că acţiunile pe care le face în fiecare an, cu ocazia începerii anului şcolar, de a dărui rechizite \"bobocilor\" din clasa I, nu are legătură cu partidul din care face parte.

"Principala mea responsabilitate este faţă de oamenii care m-au ales si m-au trimis în Parlamentul României. De aceea nu voi pierde niciun prilej de a mă întâlni cu ei. Pentru aceştia mă voi lupta întotdeauna şi voi încerca să să le fie mai bine", a declarat Raluca Turcan.

Adresându-se preşedintelui Federaţiei Sindicale Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu,  Raluca Turcan l-a întrebat: "Domnule Izvoranu unde este ipocrizia mai mare, pentru că politicienii sunt mereu blamaţi: În faptul că un om politic se duce într-o şcoală şi face bucurie unor elevi sau ajută şcoala şi aduce finanţări (cazul Ralucăi Turcan - n. red.), sau faptul că un lider de sindicat poate fi şi membru al unui partid politic?"

Deputatul democrat-liberal şi-a explicat participarea de-a lungul anilor la activităţile şcolare din judeţul Sibiu şi a ţinut să explice că sunt acţiuni proprii care nu implică partidul din care face parte.

"Nu am folosit nici sigla nici numele PD-L. Am făcut-o ca om şi nu ca lider politic. Fac lucrul acesta an de an. Uitându-ne la situaţia din educaţie se poate vedea cu ochiul liber ce face partidul pentru acest sistem."

Raluca Turcan s-a implicat în fiecare început de an a făcut cadouri pentru "bobocii" din clasa întâi: "Profesorii m-au primit foarte bine. Pentru mine nu a fost un climat tensionat, ca in alte părţi. Înainte de a fi om politic sunt prieten al şcolii româneşti şi în primul rând sunt prieten al copiilor".