MENIU

Raliul Africii a ajuns la final

foto: RTV

După un traseu pitoresc de doar 119 kilometri între Saint-Louis şi Dakar concurenţii au încheiat aventura. După ce au condus pe tot parcursul raliului, Jean-Louis Schlesser, la clasa auto şi Juan Manuel Pellicer, la moto, şi-au adjudecat clar victoria. Singura surpriză a fost la Camioane, unde olandezul Jan de Rooy a trecut în faţa compatriotului său, Hans Bekx.

Raliul Africii, competiţie care trebuie să menţină Dakarul pe calendarul competiţional, a ajuns la final. Ultima rundă a fost cea mai scurtă şi s-a desfăşurat pe plajă, între Saint-Luis şi Dakar. Arnaud Jacquart a câştigat ce-a de-a 12-a zi la moto, dar nu a putut să-l întreacă la general pe spaniolul Juan Manuel Pellicer.

La auto, Jean-Louis Schlesser a condus din Nador până în Maroc şi şi-a adjudecat trofeul cu timpul general de 40 de ore, 28 de minute şi 44 de secunde. Surprinzător, cea mai dramatică competiţie a fost la clasa camioanelor. La finalul celor 12 etape, Olandezul Jan de Rooy a terminat primul la general după ce mai bine de două treimi din cursă, lider a fost conaţionalul, său Hans Bekx. Aventura competitorilor s-a încheiat însă abia a doua zi dimineaţă, pentru că, plaja din Dakar a fost şi locul petrecerii de final.

Mai multe articole despre:
Dakar