MENIU

Raiffeisen Bank a aprobat un plafon de 50 milioane euro pentru creditele din programul Prima Casă

Foto: media2.gruprc.ro

Raiffeisen Bank România a aprobat un plafon de 50 milioane euro pentru creditele acordate prin programul Prima Casă, volum care poate fi suplimentat, în funcţie de condiţiile pieţei, a spus, miercuri, vicepreşedintele băncii responsabil de divizia de retail, Răzvan Munteanu.

"În măsura în care vom putea utiliza banii în funcţie de interesul ce va fi arătat putem suplimenta plafonul de 50 milioane euro, aprobat pentru ca să înţelegem în primă fază cum funcţionează acest program. Dobânzile sunt cele din ordonanţă", a spus Munteanu.

El a declarat, pentru NewsIn, că nu crede că programul Prima Casă va atrage o scădere semnificativă a dobânzilor în piaţă, "decât în cazul în care dobânzile depozitelor vor avea la rândul lor o scădere, iar percepţia de risc a României (CDS) se va îmbunătăţi".

"Nu ne aşteptăm ca proiectul Prima Casă să aibă un impact asupra costurilor creditelor în general, dar poate contribui la reducerea stocului de apartamente, ducând la o accelerare treptată a construcţiilor de apartamente destinate clasei medii", a mai spus Munteanu şi a subliniat că "este important ca forma finală a programului să stimuleze vânzarea de apartamente noi sau începerea de noi construcţii".

Mai multe articole despre:
Raiffeisen Bank Prima Casă