MENIU

Radu Soviani: Îmi organizez viaţa ca pe o afacere

Foto: REALITATEA.NET

Jurnalistul Radu Soviani spune că, dacă ar avea acum un milion de euro, ar economisi cea mai mare parte din bani şi a relatat o discuţie cu un bancher din România.

Cunoscutul ziarist Radu Soviani, redactor şef la Business Standard şi realizator la The Money Channel, face haz pe tema afacerilor care iau avânt pe timp de criză. "Cele mai profitabile domenii acum probabil că sunt cele legate de droguri şi prostituţie, ambele ilegale. Îmi spunea asta chiar un invitat bancher, atunci când l-am intrebat ce afaceri pot fi rentabile la actualele dobânzi. Lăsând gluma la o parte, volatilitatea din prezent poate presupune profituri mari, dar cu risc enorm", a declarat Soviani.

Dacă ar avea acum un milion de euro, jurnalistul spune că ar economisi o bună parte din bani. "Întrucât un milion de euro economisit acum înseamnă mult mai mult decât promisiunea unui milion de euro câştigat în viitor, la profilul meu de risc, probabil o sumă importantă ar merge în economisire. Dobânzile sunt încă bune în România. O altă parte, sensibil mai mică, ar merge în instrumente financiare care ar reprezenta percepţia mea, că răul este în faţă, inclusiv în ceea ce priveşte economiile dezvoltate. Un pariu că lucrurile vor sta mai rău în viitor decât acum. Şi o altă parte ar merge în zona economiilor emergente din Asia", a mărturisit redactorul şef al cotidianului Business Standard.

Radu Soviani crede că cea mai bună afacere pentru el este în educaţie: "Acumulez în continuare cunoştinţe pentru că investiţia în educaţie este cea mai potritivită, din punctul meu de vedere. Îmi organizez viaţa ca pe o afacere, cu termene limită şi scopuri precise. Îmi place să cred că am o mică afacere şi mă mai gândesc la una, optimă pentru această perioadă de criză. De fapt, am proiecte. Deocamdată îmi folosesc energia primordial în proiectele legate de The Money Channel, Business Standard, Money Express, Realitatea TV. Dar mai am şi alte proiecte în derulare. Până la urmă, suma proiectelor reprezintă rezultatul net al afacerii proprii".

 

"Nu cred că un om de afaceri bun trebuie să fie şi un bun economist. Dar, atunci cand ajunge un om de afaceri bun, are o înţelegere mult mai bună decât cel mai bun economist. Cineva spunea că un economist este o persoană care îţi poate spune mâine de ce lucrurile pe care le-a prezis ieri nu s-au întâmplat astăzi. Un om de afaceri bun este cel care îţi poate spune mâine cât a câştigat azi, mizând pe lipsa de înţelepciune a celor care spuneau ieri lucruri care nu s-au adeverit"

RADU SOVIANI, jurnalist de profil economic

Citeşte şi CRIZA VA MAI DURA ÎNTRE 1 ŞI 4 ANI, ESTIMEAZĂ RADU SOVIANI, ÎNTR-UN INTERVIU EXCLUSIV PENTRU REALITATEA.NET

Mai multe articole despre:
Business Standard Money Channel radu soviani