MENIU

Radu Mazăre: Eu am dat un contract aşa cum spune legea

Mazăre: Televiziunile dau anunţuri publicitare plătite când să vină bătrânii să îşi ridice pachetele
Mazăre: Nu mai sunt acţionar la acea televiziune de şase ani
Mazăre: Cu mine nu vă luaţi în hârtii, că în hârtii sunt beton
foto: NewsIN

"Este o achiziţie făcută în totală conformitate cu legea. Nu am dat contractul unei televiziuni, ci televiziunea este şi agenţie de publicitate. Contractul este de 800.000 de euro derulabil pe patru ani de zile", a răspuns Radu Mazăre, primarul Constanţei, la acuzaţia că ar fi cumpărat ştiri, conform unui material apărut în presă.

Radu Mazăre a prezentat referatul de publicare a licitaţiei şi Monitorul Oficial în care se anunţă licitaţia. În plus, Mazăre a susţinut că legea conflictului de interese a fost respectată în totalitate. Edilul Constanţei a mai explicat că în cazul acestei licitaţii a fost o procedură de achiziţie la care a participat şi  reprezentantul Ministerului de Finanţe care a luat parte la toate actele procedurale şi care, conform documentaţiei, a stabilit că "autoritatea contractantă a iniţiat în mod legal procedura de atribuire în cauză".

Radu Mazăre a mai spus că această licitaţie nu se referă doar la postul TV Neptun, ci, conform ofertei, se referă şi la Antena 1 şi PRO TV de Constanţa care "dau anunţuri publicitare plătite când să vină bătrânii să îşi ridice pachetele, când se fac înscrierile pentru locuinţe ieftine, unde curge apa, unde nu curge apa".  

Mazăre a susţinut că niciun ban din cei 800.000 de euro nu ajung în buzunarele sale, din moment ce nu mai este acţionar la TV Neptun de şase ani de zile.

Acesta a revenit cu acuzaţii la adresa celor care îl anchetează, spunând că, de cinci ani, fiecare lucru pe care îl face este verificat.  "Absolut fiecare lucru pe care îl fac la Primărie este verificat şi anchetat. Mai nou, agenţia care îl pupă în fund pe Băsescu mă anchetează şi ea şi face şi afirmaţii fără să întrebe. Dacă acuză fără să întrebe, mi se pare normal să le dau un asemenea răspuns", a mai spus Radu Mazăre a adăugat că nu se apără cu "o atitudine şmecherească, ci cu documente". Deşi nu a putut exemplifica exact sumele, edilul Constanţei a afirmat că Primăria Constanţa a dat bani şi altor două televiziuni locale şi a susţinut acest lucru cu argumentul "cu mine nu vă luaţi în hârtii, că în hârtii sunt beton". 

Recent, procurorii DNA s-au autosesizat în cazul Primăriei Constanţa, condusă de Radu Mazăre, în legătură cu două contracte, de 800.000 de euro în total, din bani publici încheiate cu Soti Cable Neptun pentru ştiri despre Primărie. 

 

Mai multe articole despre:
DNA bani primărie ANI contracte contract Radu Mazăre