MENIU

Radu F. Alexandru spune că majoritatea parlamentară este unită doar de ura faţă de Traian Băsescu

Foto: NewsIn

Senatorul PD-L Radu F. Alexandru a declarat că majoritatea formată de PSD, PNL şi UDMR este unită doar de ura faţă de şeful statului, Traian Băsescu, şi a apelat la parlamentarii acestor partide să voteze conform conştiinţei lor, nu indicaţiilor primite pe linie de partid.

Reprezentantul PD-L Radu F. Alexandru a susţinut că demiterea cabinetului Boc ar fi fost un moment uşor de depăşit dacă opoziţia ar fi fost dispusă la negocieri şi ar fi recunocut dreptul şefului statului de a desmena un nou prim-ministru.

"Aţi refuzat orice dialog cu un prim-ministru desemnat, aţi transformat audierea miniştrilor cabinetului Croitoru într-o parodie declarând cu un cinism greu de egalat că nu vă interesează competenţa câtă vreme e vorba de un vot eminamente politic. În virtutea acestui raţionament, aţi picat oameni de un bilanţ profesional demn de toată admiraţia", s-a adresat Alexandru parlamentarilor PSD, PNL şi UDMR.

Democrat-liberalul a cerut Opoziţiei să treacă peste indicaţiile conducerilor formaţiunilor politice şi să voteze pentru învestirea cabinetului lui Lucian Croitoru.

"Aţi fost constrânşi până la umilinţă să votaţi împotriva celor care şi-au probat capacităţile profesionale. Aţi fost constrânşi şi v-aţi supus. Dar asta nu v-a împiedicat să le strângeţi mâna şi să-i felicitaţi mai mult sau mai puţin la vedere. Astăzi aveţi posibilitatea să faceţi cu adevărat un gest demn politic, să daţi ascultare conştiinţelor dumneavoastră", a spus senatorul PD-L citând apoi din scriitorul francez Georges Duhamel: "Marile spirite se recunosc prin capacitatea de a-şi recunoaşte greşelile".

Alexandru a acuzat conducerea coaliţiei că este dezinteresată de problemele României, atenţia fiind concentrată pe alegerile prezidenţiale. "Nu urmăriţi decât un singur lucru: evacuarea lui Traian Băsescu din Palatul Cotroceni. Orbiţi de ură şi de furie ajungeţi să comiteţi acte de o gravitate ieşită din comun. Cea mai odioasă probă ne-a oferit-o recent conducerea Blocului Naţional Sindical care în discuţiile cu delegaţia FMI a cerut să nu acorde României cea de-a treia tranşă pentru că Guvernul nu şi-a respectat angajamentele asumate. Conştiinţele sindicale care au cerut acest lucru sunt deputatul PSD de Constanţa şi vicepreşedinte BNS Matei Brătianu şi preşedintele BNS Dumitru Costin, administratorul trustului Realitatea Caţavencu", a spus pedelistul.

"Sunt convins că atunci când Traian Băsescu va fi reales veţi pupa Piaţa Independenţii şi vă veţi exprima disponibilitatea de a sluji România, la guvernare, cu un prim-ministru PD-L", a conchis Radu F. Alexandru.