MENIU

Radu Berceanu: Băsescu va candida. Totul e o strategie

Foto: wordpress.com

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, într-un interviu pentru "Cotidianul", că Traian Băsescu va candida pentru un nou mandat la preşedinţie.

"Eu cred 100% că preşedintele va candida, dar, din moment ce preşedintele a spus că nu a luat încă o decizie, rămâne un semn de întrebare", a declarat Berceanu, pentru .

"Eu, spre deosebire de ei (parlamentarii, n.r.), mai am încă vreo 2.500 de semne de întrebare şi atunci nu mă gândesc numai la acel semn de întrebare", a spus ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte întâlnirea democrat-liberalilor de mâine, la care este aşteptat să ajungă şi preşedintele Traian Băsescu, Berceanu s-a arătat oarecum rezervat în privinţa concretizării acesteia.

"Dacă va exista o astfel de întâlnire, nu cred că preşedintele le va spune, 'Băieţi, m-aţi chemat aici, staţi să vă spun tot ce am de gând să fac.' Nu. Preşedintele îşi conduce activitatea şi cariera politică aşa cum consideră dumnealui, nu cum îl întreabă proaspeţii senatori şi deputaţi. Eu cred că sunt nişte oameni acolo foarte valoroşi, care trebuie să aibă însă puţină răbdare. Se întâmplă oricui, mi s-a întâmplat şi mie", a declarat ministrul Berceanu.

Întrebat cum vede noua aşezare politică din toamnă, Berceanu a spus: "Pe de o parte va depinde de um va fi situaţia economică din România la momentul ăla, deci dacă suntem într-adevăr pe o ieşire din criză sau mai e încă până să se vadă luminţa de la capătul tunelului şi, în al doilea rând, va depinde de gradul de mizerie care se va revărsa în campanie."