MENIU

Quo Vadis? La Cărtureşti

Foto: REALITATEA.NET

Yaroslav Godun, Alexandru Darie, Ioan T. Morar şi Cristian Teodorescu au vorbit despre ever-green-ul credinţei şi iubirii, marţi, 14 aprilie la Librăria Cărtureşti-Magheru. Roma tulbure a lui Nero şi a primilor creştini martirizaţi, într-un roman colosal- Quo Vadis, al unui autor laureat cu premiul Nobel- Henryk Sienkiewicz.

Quo Vadis, carte de referinţă absolută a polonezului, cronică a decăderii unui imperiu, transpunere ficţională a martiriului creştinilor, o poveste de iubire cutremurătoare, şi un roman care te eliberează în aceeaşi măsură în care te transformă în sclav, cel puţin până în momentul în care ajungi la ultima pagină - pe care de obicei ai impulsul de a o citi de mai multe ori, nedumerit şi, în acelaşi timp, intrigat că ai ajuns la final.

O discuţie despre o epocă în întregime spectaculoasă, de la excentricităţile vecine cu nebunia şi cruzimile gratuite, la regia marelui spectacol al incendierea Romei, până la fanatismul primilor creştini ce aveau obiceiul să moară cu zâmbetul pe buze şi cu o pace inexplicabilă în priviri.