MENIU

Putem bea cât vrem fără să devenim alcoolici

FOTO: Flickr / left-hand

Un studiu arată că genele din dotare pot să te facă mai predispus la a bea mai mult decât alţii, însă nu sporesc în nici un fel riscul genetic de a deveni alcoolic.

O cercetare recentă realizată pe şobolani şi oameni descrie conexiunile genetice asociate volumului de alcool pe care un om îl poate consuma. O echipă de cercetători de la Universitatea Colorado a folosit şobolani pentru a identifica conexiunile genetice care ne afectează modul în care consumăm alcool. Potrivit Science Daily, în clipa în care li s-a dat să bea, şobolanilor li se activau conexiunile din creier legate de plăcere, recompensă şi saţietate. Ulterior, s-au comparat genele activate la şobolani cu versiunile lor umane.

S-a descoperit, în acest fel, că genele care contribuiau la băutul de alcool nu sunt identice la oameni cu cele care crează predispoziţia pentru dependenţa în sine. "Ştim că un consum ridicat de alcool poate creşte riscul de a deveni dependent în rândul celor care au predispoziţie pentru aşa ceva. Există însă indivizi cu predispoziţie genetică pentru a bea cantităţi mari de alcool fără să deţină acele gene care să-l facă dependent", spun cercetătorii americani.
Mai multe articole despre:
consum alcool studiu dependenţă gene