MENIU

Purcărete revine, după 15 ani, pe scenele bucureştene, cu o montare la Teatrul de Comedie

Foto: www.glyndebourne.com

Piesa "Femeia care şi-a pierdut jartierele", inclusă în noua stagiune pregătită la Teatrul de Comedie, va fi prima montare pe scenele bucureştene a regizorului Silviu Purcărete, după 15 ani de absenţă, a declarat directorul teatrului, George Mihăiţă

În piesa scrisă de francezul Eugene Labiche vor juca Horaţiu Mălăele, Dorina Chiriac şi George Mihăiţă, iar coloana sonoră va purta semnătura compozitorului Vasile Şirli, bun prieten cu regizorul.

"Cred că va fi cea mai de succes comedie din ultimii ani, la Teatrul de Comedie. Sunt bucuros că pot să-l servesc pe Horaţiu Mălăele cu un rol pe măsura talentului său. Spectatorii îl vor vedea pe Horaţiu într-un rol de zile mari, cum rar s-a văzut în ultimul timp, pentru că joacă într-o comedie bulevardieră scrisă de Labiche, care poartă şi amprenta lui Purcărete", a mai spus directorul Teatrului de Comedie.

Potrivit lui Mihăiţă, revenirea lui Purcărete la Bucureşti se datorează atât "lobby"-ului făcut de Vasile Şirli, cât şi impresiilor regizorului cu privire la realizările Teatrului de Comedie.

Premiera piesei "Femeia care şi-a pierdut jartierele" va fi programată, cel mai probabil, la începutul lunii decembrie.

Tot la Teatrul de Comedie sunt în pregătire, pentru stagiunea 2009-2010, spectacolele "Domnişoara Iulia", de August Strindberg, în regia lui Liviu Lucaci, care va avea premiera în septembrie şi "Leonce şi Lena", de Georg Bűchner, montată de Horaţiu Mălăele, care va fi prezentată din octombrie. În noiembrie, pe scena de la Comedie se vor juca şi piesa "Elling", de Axel Hellstenius, în regia lui Vlad Massaci, şi un spectacol realizat după trei piese scurte semnate de trei dramaturgi americani, în regia Iarinei Demian.

În luna noiembrie va fi programat şi proiectul "Comedia ţine la tineri", în care absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică vor avea posibilitatea de a juca în spectacole montate pe scena Teatrului de Comedie.

Pe aceeaşi scenă va fi prezentată, de la începutul anului viitor, piesa cu titlul de lucru "Duhul pădurii", după Anton Cehov, care va fi montată de Alexandru Darie.