MENIU

Publicitatea la produsele de igienă, adaptată la ameninţarea gripei porcine

Foto: www.cotenaturefrance.com

Campaniile de marketing ale producătorilor americani de săpun şi alte articole de igienă au fost adaptate la situaţia creată de ameninţarea pandemiei de gripă porcină, prin includerea de sfaturi care să prevină îmbolnăvirea, anunţă presa din SUA.

Compania Reckitt Benckser, care produce dezinfectantul Lysol, prezintă pe site-ul propriu informaţii referitoare la gripa porcină, menţionând că, deşi nu se cunoaşte cu exactitate "cum se răspândeşte virusul", respectarea regulilor de igienă poate preveni răspândirea infecţiei.

Informaţii şi sfaturi asemănătoare sunt oferite şi de Johnson & Johnson, care produce dezinfectantul de mâini Purell, în timp ce Dial Corporation a lansat o campanie care să încurajeze oamenii să se spele pe mâini mult mai des.

Spălatul pe mâini este, de altfel, una dintre recomandările de bază pe care le-au făcut şi autorităţile americane, prin Centrul pentru Prevenire şi Control a Bolilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat guvernele tuturor ţărilor că o pandemie de gripă porcină este iminentă. OMS a decis, miercuri seară, să ridice nivelul de alertă la 5, ultimul stadiu înainte de declararea stării de epidemie mondială.
Mai multe articole despre:
publicitate campanie igienă gripă porcină