MENIU

PSD va depune plângere penală pe numele lui Traian Băsescu pentru instigare la distrugerea afişelor electorale

Foto: 3210.ro

Nicolae Bănicioiu a anunţat că alianţa PSD-PC va depune plângeri penale împotriva celor care ar fi distrus materialele electorale şi îl acuză pe Traian Băsescu de instigare la încălcarea legii, considerând că el ar fi ordonat o parte din aceste acţiuni.

"Afişajul electoral al contracandidaţilor preşedintelui Băsescu este distrus de către angajaţii primăriilor fidele PD-L, iar firmele care deţin panourile respective sunt ameninţate şi sunt presate pentru a renunţa la aceste panouri. Efectiv se fac presiuni prin retragerea vizelor pentru locaţii", a acuzat, joi, preşedintele Tineretului Social Democrat, Nicolae Bănicioiu.

În acest sens, Bănicioiu a dat ca exemplu de firmă asupra căreia s-au făcut presiuni pentru renunţarea la afişe Imperial Media, din Bucureşti. El susţine că astfel de presiuni s-ar face şi prin instituţii de control ale statului, controlate de PD-L.

Deputatul PSD susţine că primarii din Braşov, Cluj, Piatra Neamţ, şi cei din sectoarele 2, 3 şi 6 ale Capitalei ar fi făcut presiuni şi ar fi ameninţat firmele care deţin panorile de afişaj "direct, fără nicio reţinere".

Mai mult, Bănicioiu susţine că primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, fost membru PSD care şi-a anunţat susţinerea pentru Traian Băsescu, "a primit ordin direct" de la preşedintele Traian Băsescu pentru a demonta materialele PSD. "Traian Băsescu i-a cerut personal, chiar l-a sunat pe primarul Sectorului 2 pentru a-i cere distrugerea materialelor publicitare care nu îi convin", a mai spus Bănicioiu.

În consecinţă, social-democratul a anunţat că vor fi depuse plângeri, de către alianţa PSD-PC, împotriva celor care au ordonat aceste acţiuni şi împotriva celor care le întreprind.

"Alianţa PSD-PC va depune o plângere penală împotriva celor care au pus la cale şi care desfăşoară astfel de acţiuni ilegale. Cei ce distrug materialele electorale, indiferent din ordinul cui, fie al primarului, fie al unui ministru, fie al preşedintelui, se fac vinovaţi de distrugere şi furt şi riscă sancţiuni penale. Evident că vom face plângeri în fiecare din aceste cazuri şi evident că sperăm ca instituţiile statului să funcţioneze, iar cei ce se fac vinovaţi să răspundă penal", a conchis Bănicioiu.