MENIU

PSD s-a lăsat şantajat de PD-L pentru a rămâne la guvernare

M. Mitrea: PSD avea de ales: ieşim de la guvernare sau rămânem şi acceptăm căluşul pus
Foto: gardianul.ro

Social-democraţii spun că au fost şantajaţi de PD-L pentru a-şi păstra locul la guvernare. Mai precis, PSD a fost obligat să susţină decizia Guvernului de asumare a răspunderii pentru trei legi, în schimbul rămânerii la putere. O recunosc atât preşedintele PSD, Mircea Geoană, cât şi senatorul Miron Mitrea.

"Dacă aţi avea un plan de afaceri la Realitatea FM şi, în mod normal, ar trebui să-l faceţi în două luni de zile, în consultare cu specialiştii, cu marketingul, şi cineva v-ar spune 'Haideţi să-l facem în jumătate de oră', ce-aţi face, ca profesionişti? Şi, dacă vă spune 'Ştiţi ce, dacă nu vă place, plecaţi acasă'... Cam ăsta a fost tipul de şantaj şi intimidare", a spus Mircea Geoană, la Realitatea FM.

Aceeaşi părere este împărtăşită şi de senatorul Miron Mitrea. 

"PSD avea de ales: ieşim de la guvernare sau rămânem şi acceptăm căluşul pus", a spus Miron Mitrea, la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Ora de foc. 

"S-a încercat să se impună alt calendar, nu s-a acceptat. Am decis că rămânem la guvernare cu orice preţ. Sigur, s-a acceptat un şantaj al adoptării prin asumare", a încheiat Mitrea.