MENIU

PSD: Preşedintele Băsescu a încurajat demersul pentru autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Foto: 1230.ro
B. Duvăz: Tot acest demers, din păcate, a fost stimulat masiv de preşedintele actual în funcţie, Traian Băsescu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, l-a acuzat, luni, pe şeful statului, că ar fi "stimulat masiv" demersul CNS în privinţa obţinerii autonomiei teritoriale pentru Ţinutul Secuiesc. Totodată, pesedistul a susţinut că instituţiile statului trebuie să se autosesizeze în legătură cu ultimele evenimente din Ţinutul Secuiesc.

Declaraţia de autonomie a Consiliului Naţional Secuiesc "frizează separatismul", a avertizat, luni, social-democratul. 

"Aceste declaraţii sunt nu numai neavenite, nu numai anticonstituţionale, dar încep să frizeze o condiţie de ilegalitate flagrată. Cred că instituţiile statului ar trebui să se autosesizeze, aşa cum au făcut-o, cu mare abilitate, în alte lucruri mult mai puţin semnificative. Fac sublinierea că tot acest demers, din păcate, a fost stimulat masiv de preşedintele actual în funcţie, Traian Băsescu, la începutul constituirii CNS, care, iată, acum îşi propune imn, îşi propune propriile embleme de indentificare, steag, după ce fusese încurajat la constituire de preşedintele Traian Băsescu, care, pe vremea aia, îl vedea ca un element care ar ajuta la demolarea UDMR, pe care, pe vremea aia, era foarte supărat datorită colaborării UDMR-ului cu liberalii la guvernare", a explicat Duvăz.

Duvăz a mai spus că "nu trebuie să se aştepte nimeni ca, fiind campanie electorală, să cedăm unor asemenea solicitări, evident scoase acuma din pălărie, pe motivaţii electorale".

"Adică este campanie prezidenţială, prezidenţiabilii nu vor să se pună rău cu electoratul, nici cu cel secuiesc, şi atunci, cel mult o să tacă în faţa unor asemenea provocări. Nu avem de gând să trecem sub tăcere asemenea provocări, le respingem ca fiind anticonstituţionale şi periculoase", a încheiat Duvăz.