MENIU

PSD nu merge la negocieri cu Lucian Croitoru şi îl aşteptăm la noi la partid, spune Viorel Hrebenciuc

Foto: NewsIn

Şeful de campanie al PSD la alegerile prezidenţiale, Viorel Hrebenciuc, a declarat că PSD nu se va duce la discuţii la sediul Guvernului, ci îl va aştepta pe Lucian Croitoru la partid, spunând însă că premierul desemnat nu va obţine sprijinul PSD. Liderul social-democrat a completat că "oricum el ştie care este răspunsul nostru".

Viorel Hrebenciuc a spus că nu a primit încă vreo invitaţie de la Lucian Croitoru. "Nu, dar îl aşteptăm la partid, oricum răspunsul îl ştie de pe acum. Îl aşteptăm aici la partid, să vină când doreşte....Să vină el aici dacă are nevoie de voturile noastre. Nu vedeţi că umblă prin oraş acuma după voturi, şi-a bătut joc domnul Băsescu de el într-o manieră de neimaginat", a declarat Hrebenciuc, precizând că social-democraţii nu se vor duce în niciun caz la Palatul Victoria.

Hrebenciuc a reluat atacurile la adresa şefului statului, afirmând că Traian Băsescu nu ţine cont de democraţie. "Ne îndreptăm cu paşi rapizi spre o dictatură personală a domnului Băsescu", a spus Hrebenciuc.

Liderul deputaţilor PSD a exclus varianta ca liderii partidelor politice care-l susţin pe Klaus Johannis pentru funcţia de premier să-şi schimbe opţiunea şi să-l accepte pe Lucian Croitoru. "Nu, nu este posibil asemenea lucru, pentru că partidele care constituie 65% din Parlamentul României au propus un candidat", a spus Hrebenciuc.

Duvăz: L. Croitoru uu are o formulă de Guvern şi nicio propunere de program

"Noi suntem în continuare într-o situaţie cel putin ciudată. Ne aflăm în faţa unei desemnări neconstituţionale făcută de preşedinte şi domnul Croitoru vrea să se consulte cu noi într-o chestiune pe care nu o înţelegem. Nu are o formula de Guvern şi nicio propunere de program. Nu vrem să-l punem într-o situaţie penibilă. Dacă vine la noi, suntem oameni civilizaţi şi vom discuta cu dumnealui", a spus la Realitatea FM purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz. 

Preşedintele PSD Mircea Geoană a spus joi seară că Lucian Croitoru este "un pion de sacrificiu" pentru preşedintele Traian Băsescu şi nu că ştie în ce s-a băgat.
"Îl cunosc pe Lucian, e băiat bun, am tot respectul şi toată prietenia pentru el, dar sunt absolut convins că demersurile sale vor reprezenta un eşec", a comentat Mircea Geoană încercările consilierului BNR de a forma o echipă guvernamentală.

Traian Băsescu l-a desemnat joi pe Lucian Croitoru să formeze un nou Guvern. El a explicat faptul că a avut de ales din trei propuneri. Una dintre propuneri a fost a lui, "bazată pe profesionalism , experienţă, cunoaşterea instituţiilor intrenaţionale". O altă propunere a venit din partea PD-L, Băsescu precizând că democrat-liberalii au propus un om politic. Cea de-a treia propunere a fost cea susţinută de PSD-PNL-UDMR, făcută deja publică în persoana lui Klaus Johannis.
Lucian Croitoru are 10 zile la dispoziţie să-şi aleagă echipa guvernamentală şi s-o prezinte Parlamentului.