MENIU

PSD decide astăzi dacă va susţine sau nu demersul asumării pe cele trei legi

Foto: rostonline.org
Adrian Năstase susţine ca va fi o decizie colectivă şi consideră că este neserioasă această procedură a asumării.

O decizie finală în privinţa asumării pe cele trei proiecte de lege va fi luată în şedinţa de astăzi a Biroului Permanent al PSD, care a început la ora 11.00. Adrian Năstase a declarat, la intrarea în sediul PSD, că va fi o decizie colectivă la care vor participa şi miniştrii PSD.

Liderul social-democrat, Mircea Geoană, declara luni că partidul său mai reflectează pentru că există diferenţe mari între ceea ce s-a discutat iniţial şi ceea ce se va găsi astăzi pe masa parlamentarilor.

"Adevărata întrebare este dacă ne angajăm răspunderea pe proiecte de legi cu adevărat solide, şi care au, într-adevăr, viaţă lungă", a spus Mircea Geoană.

Pe de altă parte, liderul PSD a susţinut că o eventuală excludere a social-democraţilor de la guvernare ar putea duce inclusiv la imposibilitatea plăţii salariilor şi pensiilor.

Adrian Năstase susţine ca va fi o decizie colectivă şi consideră că "este neserioasă această procedură şi nu cred că e firesc să avem trei asumări de răspundere pe trei legi pe care nu le cunoaştem. În mod firesc legile ar trebui să fie văzute de conducerile politice ale celor două pratide."

"Varinata finală ar trebui adusă la partid pentru ca din cele câteva mii de amendamente au fost acceptate doar câteva zeci. Este foarte clar că legea aceasta nu reflectă punctul nostru de vedere", a mai spus Adrian Năstase.

Năstase nu s-a pronuntat în privinţa prezenţei la asumare a parlamentarilor PSD. În schimb, s-a arătat foarte iritat de subiectul ruperii Coaliţiei.

"Chestia asta cu plecatul de la guvernare sau cu datul afară de la guvernare începe să mă enerveze. Asta nu e guvernarea moştenită de Traian Băsescu de la navele care s-au pierdut în Marea Mânecii", a conchis Năstase la intrarea în sediul PSD.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-a exprimat dezaprobarea faţă de decizia Guvernului Boc de asumare a răspunderii pe cele trei proiecte de lege, motivând că "asumarea răspunderii nu este a premierului Boc, ci a Coaliţiei de guvernare, adică a celor două partide".

La şedinţa Biroului Permanent al PSD vor participa şi miniştrii partidului pentru a da explicaţii asupra celor trei proiecte de lege.

La ora 16:00, Guvernul îşi va asuma răspunderea asupra Proiectului de Lege privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, Legii Educaţiei şi asupra Legii Salarizării Unice.
Mai multe articole despre:
parlament Mircea Geoană PSD Emil Boc legi asumare