MENIU

Protestul pensionarilor din Galaţi s-a transformat într-o ceartă generală

Foto: radicalonline.info

Pensionarii din Galaţi s-au certat la pichetare, acuzându-se reciproc de propagandă electorală.

Peste o sută de vârstnici de la toate organizaţiile de pensionari din Galaţi s-au certat, joi, în timpul unui pichet organizat în faţa sediului Prefecturii, după ce fiecare organizaţie a început să facă propagandă partidului pe care îl susţine.

Bătrânii au vrut să-şi manifeste nemulţumirea faţă de proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, pe care Guvernul vrea să şi-l asume în faţa Parlamentului. În nota de protest, ei au cerut Executivului să nu aprobe modificarea prevederilor Legii 19 din 2000 referitoare la corelarea, la începutul fiecărui an, a pensiilor cu salariul mediu brut. Aceştia consideră că o asemenea modificare ar avea drept consecinţe stoparea majorării pensiilor în funcţie de creşterea salariilor, indexarea sporadică a pensiilor doar cu rata inflaţiei şi creşterea numărului de pensionari aflaţi sub pragul sărăciei.

Manifestaţia pensionarilor s-a transformat într-o ceartă generală după ce protestatarilor li s-a alăturat Vasile Panţuş, preşedintele Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere. Panţuş i-a acuzat pe colegii de la celelalte structuri că sunt aserviţi PSD-ului, căruia îi fac jocurile înaintea startului oficial al campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. În acelaşi timp, el a lăudat prestaţia preşedintelui Traian Băsescu, care candidează pentru un nou mandat la Cotroceni. "Ce a luat Iliescu v-a dat Băsescu", a strigat Vasile Panţuş. Afirmaţiile lui au generat indignarea celorlalţi protestatari, care l-au acuzat, la rândul lor, că face campanie PDL-ului şi candidatului acestuia. În vacarm s-au auzit şi cuvinte injurioase.

Când s-au liniştit, pensionarii au desemnat câţiva reprezentanţi care au intrat în Palatul Prefecturii, pentru a depune nota de protest conţinând revendicările lor. Ei au fost primiţi de subprefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, care şi-a asumat angajamentul că o va transmite Guvernului.