MENIU

Proteste violente la Bruxelles din cauza restricțiilor. Capitala UE, sub asediu - Imagini șocante

Proteste violente la Bruxelles din cauza restricțiilor. Capitala UE, sub asediu - Imagini șocante

Tensiuni uriașe la Bruxelles! Protestatarii au ieșit în stradă, duminică, pentru eliminarea certificatului verde COVID dar și împotriva campaniei de vaccinare, a vaccinării obligatorii, în plin avans în Europa al noii tulpini Omicron de coronavirus din Africa de Sud.

Cel puțin 8.000 de oameni protesteaza împotriva restricțiilor impuse de autorități, în special în condițiile în care în această săptămână, tulpina Omicron din Africa de Sud se răspândește în întreaga lume. În Europa, mai multe cazuri au fost deja confirmate în peste 13 țări, în total, în întreaga lume au fost depistate primele cazuri în peste 40 de state.

Oamenii care protestează la Bruxelles sunt nemulțumiți de certificatul verde dar și de campania de vaccinare anti-COVID-19, transmite Realitatea PLUS. 

Sunt mai mulți protestatari care s-au luat la bătaie cu forțele de ordine.

Aceștia au fost dispersați cu tunurile de apă.

 

Proteste au mai fost la Bruxelles si în urmă cu două luni, dar nu aau fost raportate asemenea violențe de stradă. 

Denumită "Actul 2, Marş pentru libertate", manifestaţia de duminică continuă mobilizarea din 21 noiembrie, care a reunit 35.000 de persoane, potrivit poliţiei, în capitala belgiană. Și atunci, marşul, la început paşnic, a degenerat în violenţe. Militanţi de extrema-dreaptă au fost identificați printre participanţii turbulenţi la proteste, la care au fost agitate steaguri naţionaliste flamande.

Reamintim că la sfârșitul acestei săptămâni, manifestații asemănătoare, împotriva certificatului verde și a vaccinării obligatorii COVID-19, au fost și în Viena și Amsterdam.