MENIU

Protestatarii de la Chişinău se îndreaptă din nou spre Guvern

Foto: RTV

Protestatarii de la Chişinău care au încearcat luni seara să se apropie de Parlament au renunţat în cele din urmă şi au dat curs apelului liderului liberal-democrat Vladimir Filat, care i-a îndemnat să se întoarcă în Piaţa Adunării Naţionale, în faţa Guvernului.

Tinerii care se îndreptau luni seară spre Preşedinţie, după ce manifestaseră la Guvern, s-au oprit pe bulevardul Ştefan cel Mare, de unde au încercat să avanseze spre Parlament. Ei s-au apropiat la circa zece metri, iar forţele de ordine se pregăteau să intervină, mai ales că un grup de manifestanţi - despre care poliţia spune că erau sub influenţa alcoolului - încercau să-i provoace îndemânând la acţiuni în forţă.

Liderul PLDM i-a îndemnat însă pe tineri să meargă înapoi spre Guvern şi să revină marţi dimineaţă, la ora 10:00, când vor avea şi autorizaţia necesară pentru protest. Manifestanţii au dat curs cererii insistente a lui Vlad Filat şi se îndreaptă către sediul Guvernului, unde cu câteva ore mai înainte circa 10.000 de persoane s-au reunit spontan pentru a protesta faţă de rezultatele alegerilor, care au consfinţit o victorie categorică a comuniştilor, aflaţi de opt ani la putere.