MENIU

Protest în Parlament: \"Roşia Montană nu e de VI[N]DEANU\"

Videanu a avut parte la audieri de proteste privind Roşia Montană
Protest în Parlament: "Roşia Montană nu e VI[N]DEANU"

Adriean Videanu a avut parte la audieri de proteste privind Roşia Montană. Două afişe de protest la adresa lui ministrului propus la Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a fost amplasat pe holul Parlamentului, în sala unde are loc audierea.

Câţiva protestatari ai ONG-urilor de mediu au amplasat marţi în sala unde are loc audierea ministrului Adriean Videanu două bannere pe care scria \"Roşia Montană nu e de VI[N]DEANU\".

Unul dintre parlamentari l-a întrebat pe preşedintele de şedinţă, social-democratul Iulian Iancu, dacă protestatarii au aprobare, răspunsul lui fiind că este la fel de surprins de prezenţa acestora, dar că \"şedinţele sunt deschise şi  nu avem nimic de ascuns\".

Ministrul desemnat Adriean Videanu i-a invitat pe protestatari ca, după audieri, să meargă la Ministerul Economiei pentru a discuta cu el. \"Să-i invităm să rămână aici. Pe urmă, i-aş invita la Minister să stăm de vorbă. Indolenţa sau necunoaşterea nu poate fi invocată de nimeni\", a spus Videanu.

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, este audiat de Comisia pentru Politica economică, Reformă şi Privatizare, Comisia pentru Industrii şi Servicii - Camera Deputaţilor şi Comisia Economică, Industrii şi Servicii, Comisia pentru Privatizare şi Administrarea activelor statului - Senat.

În data de 18 septembrie, Adriean Videanu declara în cadrul unei întâlniri cu presa  că \"vrem să includem în Programul de Guvernare demararea cât mai rapidă a proiectului Roşia Montană pentru că piaţa aurului favorizează asemenea proiecte\".  Ministrul interimar al Economiei a declarat că vrea ca acesta să înceapă cât mai curând posibil, cu actualul investitor, Gabriel Resources.

Proiectul minier de la Roşia Montană este unul controversat, contestatarii invocând problemele de mediu care ar urma să fie provocate de aceasta investiţie. Compania Rosia Montana Gold Corporation a anunţat că va opera o suprafaţă de exploatare de 12,5 kilometri pătraţi, de pe care estimează o producţie de 300 tone de aur în 16 ani.