MENIU

Prostituatele aşteaptă intrarea în legalitate pentru a scăpa de amenzi şi de proxeneţi

Foto: wikipedia.org
Prostituatele spun că semnează procesele verbale pe bandă rulantă.

Legalizarea prostituţiei le-ar putea scăpa de amenzi pe practicantele celei mai vechi meserii din lume. În Bucureşti, prostituatele îşi aşteaptă clienţii la colţul străzii şi plătesc peste jumătate din câştiguri proxeneţilor care le păzesc.

Mihaela are 28 de ani şi bate trotuarele din Capitală de patru ani, noapte de noapte. În unele seri, se întoarce acasă cu 100 de lei, în altele, chiar şi cu 800 de lei. Pentru că practică o meserie ilegală, Mihaela nici nu mai ştie câte amenzi a luat până acum. Semneaze procesele verbale ca într-o condică de prezenţă. Oricum nu plăteşte nici o amendă.

Alte prostituate nu au cum să plătească amenzi. Sunt prea mici ca să semneze procese-verbale. Unele sunt minore, iar celelalte nu pot plăti amenzile care ajung şi la 2.500 de lei pe noapte.

Multe prostituate sunt de acord că ar trebui să plăteasă taxe la stat pentru banii câştigaţi. Oricum, ar fi mult mai puţin decât le dau acum proxeneţilor.

Potrivit Poliţiei, pe 80 de străzi din Capitală se practică prostituţia, sub conducerea a şapte clanuri de interlopi. Aproape 300 de fete fac parte din reţeaua proxeneţilor.