MENIU

Proiectul unui parc cu tigri din Malaezia a fost anulat de ecologişti

Foto: cincinnatizoo.org

Conservaţioniştii au boicotat planurile autorităţilor de creare a unui parc de tigri în Malaezia, în insula Penang, avertizând sâmbătă că proiectul ar fi prea scump pentru a menţine parcul şi ar putea duce către traficul ilegal de animale.

Guvernul din Penang a propus recent construirea unui parc pentru tigri, de 40 de hectare, pentru a creşte turismul, foarte profitabil în nordul statului.

Dar Malaysian Conservation Alliance for Tigers a declarat că ţara are deja 40 de grădini zoologice şi că menţinerea lor este o provocare pentru autorităţi.

Organizaţia şi-a exprimat temerile că animalele ar putea fi vândute pentru a avea din ce să întreţină parcul.

Conservaţioniştii au spus că planul îşi încalcă obligaţia de a proteja şi a creşte numărul tigrilor din sălbăticie, informează Shanghai Daily. Potrivit Planului de Acţiune Naţional pentru Tigri, coridoarele de junglă vor fi protejate şi autorităţile speră că până în 2020 vor exista 1.000 de tigri malaezieni, liberi prin sălbăticie.

Vânarea ilegală şi distrugerea habitatului natural de junglă au redus numărul de tigri malaezieni de la 3.000 la 500, în ultimii 50 de ani.