MENIU

Proiectul deputaţilor de colectare selectivă a pornit cu stângul

Foto: Realitatea TV

A trecut o zi de la marea lansare "Camera Deputaţilor colectează selectiv'' şi deja coşurile de gunoi nou-nouţe sunt pline cu sticle şi hârtii, toate la un loc. Asta deşi scopul proiectului era acela de a separa hârtia de plastic, astfel încât să poată fi reciclate.

Coşurile albastre pentru hârtie. Cele galbene pentru plastic. Dar oare cine se uită cu atenţie la etichete?! În mai mult de jumătate din ele am găsit hârtie şi plastic la grămadă.  Obiceiurile vechi se uită greu. Deşi trăim în era calculatorului, deputaţii şi senatorii încă lucrează cu materiale clasice. Hârtia e sfântă, aşa că toate căsuţele lor poştale sunt pline cu vrafuri de legi şi alte proiecte.

Până la a economisi, parlamentarii au măcar alternativa să arunce hârtia separat la gunoi ca să fie reciclată. Un gest binevenit dacă ne gândim că masivul Palat al Parlamentului produce gunoi cât un oraş cu zece mii de locuitori. 

În plus, Parlamentul este un mare consumator de energie electrică şi termică, pe care se duc anual peste 10 milioane de lei. Până la o atitudine responsabilă faţă de natură şi de banii publici, parlamentarii fac şi ei ce pot. Primul pas va fi să înveţe să arunce selectiv hârtia, plasticul şi deşeurile menajere.