MENIU

Programul "Rabla" se amână cu câteva zile

Foto: RTV

Demararea programului "Rabla" se amână cu câteva zile, deoarece lista cu dealerii validaţi nu a fost publicată pe site-ul AFPM. Prin aceast program, românii sunt ajutaţi de stat să-şi schimbe maşina veche cu una nouă.

Pentru ca o maşina să poată fi înscrisă în programul "Rabla", trebuie ca aceasta să aibă cel puţin zece ani vechime, să fi fost înscrisă în România până cel târziu la 31 decembrie 2006, iar proprietarul trebuie să fie persoană fizică.

Primul pas pe care trebuie să-l faceţi pentru a vă înscrie maşina în program, este să alegeţi un dealer auto valid, să scăpaţi de maşina veche, să o radiaţi şi să achitaţi suma la dealer.

Ţinta autorităţilor este ca 60.000 de oameni să se aleagă cu un autoturism nou-nouţ.

Programul Rabla se va derula în trei etape în acest an - până pe 29 mai, de la 1 iunie la 31 august şi de la 1 septembrie până pe 11 decembrie, pentru fiecare etapă fiind alocată o sumă de 76 milioane lei, bugetul total pentru acest an fiind de 228 milioane lei, potrivit Ordinului pentru aprobarea Instrucţiunilor privind modalităţile de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 217/2008 privind reluarea pentru anul 2009 a programului Rabla.

Mai multe articole despre:
auto maşină rabla autoturism dealer