MENIU

Programul naţional de diabet a fost fraudat cu 500.000 de euro

Foto: emaramures.ro

Programul naţional de diabet a fost fraudat. Potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, 500.000 de euro - adică jumătate din bugetul pe tot anul al programului naţional de diabet - au fost cheltuiţi ilegal. Raportul ministerului a fost înaintat Parchetului.

Contractul medicului diabetolog Tiberiu Mogoş, de la Institutul Paulescu a fost reziliat. El este acuzat că a prescris în primele două luni ale anului două reţete, fiecare în valoare de 25.000 de euro. O singură astfel de reţetă îi ajungea unui pacient pentru 22 de ani. Acelaşi medic, împreună cu alţi colegi, ar fi prescris alte 600 de reţete cu o valoare medie de 700 de euro fiecare.

''Reţetele în discuţie conţineau în primul rând cele mai scumpe medicamente. Mai multe medicamente de acelaşi tip prescrise pe aceeaşi reţetă'', a precizat Adina Geană, preşedinte CASMB.

''Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a solicitat oficial instituţiei noastre, instituţie publică, anumite înscrisuri aparţinând domnului doctor Tiberius Mogoş'', a declarat Dragoş Şerban, manager Institutul ''N. Paulescu''.

''Programul naţional de diabet a fost fraudat. E o fraudă şi la farmacie că nu îţi vine în fiecare zi o reţetă de un miliard, şi la casă, că cineva a validat reţeta'', a spus ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

La 1 septembrie, bugetul programului naţional pentru diabet era gol, în condiţiile în care fusese majorat faţă de anul trecut cu 25 la sută. Deocamdată medicul Tiberiu Mogoş nu a putut fi contactat.