MENIU

Prognosticul medicilor este rezervat în cazul bebeluşului uitat în aparatul de fototerapie

Foto: REALITATEA.NET

Prognosticul medicilor este rezervat în cazul bebeluşului internat la Spitalul Grigore Alexandrescu care a suferit arsuri pe 20% din corp după ce a fost lăsat prea mult în aparatul de fototerapie de la Maternitatea Bucur, urmând să fie supus unor intervenţii chirurgicale, informează instituţia.

Leziunile de arsură sunt situate pe jumătatea stângă a extremităţii cefalice, a membrului superior şi a celui inferior. Nou născutul a fost preluat de urgenţă de o echipă interdisciplinară de chirurgie plastică, terapie intensivă şi neo-natologie şi primeşte în prezent tratament complex medico-chirurgical pentru reechilibrare hidro-electrolitică, susţinere metabolică şi imună, îngrijiri chirurgicale specifice şi îngrijiri generale de neonatologie.

Bebeluşul, un băiat în vârstă de cinci zile, are arsuri predominant profunde de gradele IIB şi III pe mai mult de 20% din suprafaţa corpului. Copilul s-a născut pe 11 noimbrie, cu greutatea de 3.300 de grame.

La Spitalul "Sfântul Ioan", în subordinea căruia se află Maternitatea Bucur, s-a constituit o comisie de anchetă care va analiza împrejurările în care un nou născut este în stare gravă după ce a fost lăsat prea mult timp în aparatul de fototerapie, a declarat pentru NewsIn managerul spitalului, Alexandru Ciocâlteu.

Bebeluşul este internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost lăsat prea mult în aparatul de fototerapie de la Maternitatea Bucur, unde acesta s-a născut pe 11 noiembrie.

În urma acesui incident managerul Spitalului "Sfântul Ioan" din Capitală, în subordinea căruia se află Maternitatea Bucur, a dispus constituirea unei comisii de anchetă care a solicitat note explicative medicilor şi asistentelor care au fost implicaţi în acest eveniment în noaptea de vineri spre sâmbătă.

"Am dispus sâmbătă constituirea comisiei de anchetă pentru acest caz. Azi (duminică, n.r.) au fost audiate toate persoanele implicate în nefericitul eveniment, toate au dat note explicative. E vorba de medicul de gardă şi de asistente. Luni dimineaţă am convocat juristul spitalului, împreuă cu această comisie de anchetă pentru a decide ce sancţiuni vor fi aplicate şi cui. E vorba de sancţiuni administrative, disciplinare, pe care le putem lua, probabil desfacerea contractului de muncă al persoanelor responsabile", a menţionat pentru NewsIn profesor dr. Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului "Sfântul Ioan".

Potrivit acestuia, copilul a fost supus fototerapiei, fiind vorba nu de incubator, ci de un aparat special pentru fototerapie la care sunt supuşi nou născuţii care fac icter.

"Din câte am fost informat, bebeuşul a fost lăsat prea mult pe o parte în acest aparat, se pare că nu a fost respectată procedura standard, bebeluşul nu a fost supravegheat. În mod normal o şedinţă de fototerapie nu poate depăşi mai mult de 16 ore pe zi, iar bebeluşul trebuie întors din două în două ore", a precizat Ciocâlteu.
Mai multe articole despre:
bebeluş Spitalul Grigore Alexandrescu incubator