MENIU

Profilul investitorului de la Bursa de Valori Bucureşti

Foto: investorbuddy.com

Investitorul tipic de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) deţine, în medie, un portofoliu în valoare de aproximativ 100.000 de lei, realizează un rulaj lunar în jur de 30.000 de lei şi decide să plaseze sau să iasă din piaţă pe baza discuţiilor cu administratorul de portofoliu.

Este bărbat, are 40 de ani şi locuieşte în mediul urban, aşa ar arăta portretul robot al investitorului de la BVB, realizat pe baza informaţiilor transmise de brokeri. Potrivit acestora, 5% dintre investitorii activi au câte două sau mai mutle conturi, deschise la diferite case de brokeraj.

În primele şase luni, prin cele 6.000 de conturi active de la BVB, persoanele fizice au realizat tranzacţii în valoare de 1,2 miliarde lei. Brokerii spun că este vorba despre operaţiuni realizate de micii investitori, aceia care au mai avut puterea şi curajul să rămână în piaţă, după scăderile puternice din ultimele 18 luni, încercând fie să recupereze din pierderi prin speculaţii de la o zi la alta, fie să identifice plasamentele care să le aducă cele mai bune randamente pe termen lung.

Citeşte mai departe în Business Standard.

Mai multe articole despre:
investiţie bursă active jucător portofoliu