MENIU

\"Profesorul\" despre care vorbea Hayssam ar fi Traian Băsescu, potrivit unor noi stenograme apărute pe internet

<descriere>

Profesorul despre care vorbea sirianul Omar Hayssam, persoana care şi-ar fi ţinut promisiunile faţă de cel care a organizat răpirea celor trei jurnalişti români în Irak, ar fi Traian Băsescu. Aşa reiese dintr-un document secret apărut pe internet. Mai multe note clasificate au fost publicate în presa de luni, documente care redau o parte din înţelegerea pe care Omar Hayssam ar fi avut-o cu anchetatorii.

Multe dintre notele publicate în presa de luni redau discuţii care ar fi fost purtate, înainte de eliberare, de Omar Hayssam cu procurorul Ciprian Nastasiu. La un moment dat, sirianul face o trimitere directă la misteriosul Profesor despre care vorbeşte şi cu alte ocazii.

Omar Hayssam: Pe Bombonel când îl aducem aici?
Ciprian Nastasiu: O să vină şi el..
O.H: Aicea mă refer la Rahova ..nu la Parchet. A fost frumoasă mişcarea aia pe Antena 1, ieri când îl arată pe domnul Profesor
C.N: Da
O.H. În campanie, când a zis el, Adriane, nici nu ştii cât de mic ai să fii...

Într-o altă discuţie, Omar şi Nastasiu vorbesc despre un apropiat al preşedintelui, ministrul Transporturilor Radu Berceanu.

Omar Hayssam: Berceanu când a luat ai noştri era..la un singur contract mi-a cerut pentru o singură firmă care să...cu gaze..costa 150.000
Ciprian Nastasiu: Tăriceanu sau Berceanu ?
O.H: Berceanu!
C.N: Că amândoi au fost miniştii industriilor
O.H: Şi pe urmă în 2000 am fost cu el în Iran


În urmă cu puţin timp, o altă scrisoare publicată de presă reda un presupus mesaj al preşedintelui către Omar Hayssam.
\"Iţi iei copiii şi du-te în America! Eu sunt Preşedintele României şi ai toate garanţiile!\"
I-am spus: Domnule Preşedinte, uitaţi, speculaţiile de care a aflat presa, sunt monitorizat...
\"Nu, te rog frumos să stai liniştit, eu iţi garantez că nu se atinge nimeni de un fir de păr de al tău!\"
Sursă: scrisoarea lui Hayssam către dr. Yasin

Presa a alocat în ultima perioadă spaţii ample audierilor lui Hayssam dinainte de plecarea sa din ţară, precum şi unele discuţii pe care acesta le-ar fi purtat purtat cu procurorul de caz sau consilierul prezidenţial Constantin Degeratu. Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru răpirea celor trei jurnalişti români în Irak.