MENIU

Produsele eco pentru bebeluşi, simplu trend sau sănătate?

Foto: sxc.hu

Un set de haine eco pentru nou-născuţi costă 1.000 de lei, un scutec lavabil, 75 de lei, o păturică din blană de miel, 300 de lei, iar un săpun lichid, 25 de lei. În ciuda preţurilor, sunt români care cheltuie lunar milioane pe haine, alimente şi cosmetice organice pentru copiii lor.

60% din substanţele cu care venim în contact sunt absorbite în organism, astfel încât grija acordată primelor trei luni de viaţă ale copilului este esenţială pentru sănătatea de la vârsta adultă, susţin medicii.

Inul şi cânepa folosite de bunicii noştri pentru confecţionarea hainelor revin în actualitate, mai necesare decât oricând. Dacă în ultimii ani mâncarea ecologică sau cosmeticele fără chimicale şi-au făcut loc treptat în coşul de cumpărături al românilor, piaţa "verde" dezvoltă un segment dedicat nou-născuţilor şi copiilor până la vârsta adolescenţei, potrivit Gândul.

Aşa se face că scutecele din bumbac ecologic, hăinuţele din acelaşi material, uleiurile şi cremele fără chimicale sunt tot mai căutate de părinţi, recomandate de medici ca fiind ideale pentru primele luni de viaţă.