MENIU

Producţia auto din Marea Britanie a scăzut în luna mai cu 43%

Foto: autoad.ro

Numărul noilor autoturisme produse în Marea Britanie a scăzut în mai cu 43%, la 67.754 vehicule, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat vineri asociaţia constructorilor auto britanici (SMMT), potrivit BBC News.

Totuşi, numărul maşinilor produse în Regat a scăzut luna trecută cu cea mai mică rată înregistrată în 2009. În acelaşi timp, producţia de vehicule comerciale a scăzut cu 73,5%.

Mai multe companii au închis temporar fabricile sau au redus producţia pentru a epuiza stocurile existente, în contextul în care piaţa de profil se confruntă cu o scădere dramatică a cererii.

În primele cinci luni din 2009, producţia auto din Marea Britanie a scăzut cu 54%, la 319.022 maşini, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Măsurile luate de producători pentru alinierea ofertei la cererea de pe piaţă au fost dificile, dar necesare. Există acum o legătură directă între cererea de pe piaţă şi volumele de producţie", a declarat Paul Everitt, directorul executiv al SMMT.

La începutul săptămânii, datele guvernamentale au arătat că au fost plasate peste 600.000 de cereri pentru maşini de la implementarea primei de casare.

Astfel, britanicilor li se oferă o reducere de 2.000 de lire sterline la cumpărarea unui maşini noi dacă returnează un alt autovehicul care are cel puţin 10 ani.
Mai multe articole despre:
Marea Britanie maşini scădere producţie