MENIU

Procurorii ieşeni au demarat o anchetă în cazul accidentului de la Scânteia, soldat cu 13 morţi

Foto: ziaruldeiasi.ro

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au demarat o anchetă în cazul accidentului din localitatea Scânteia, pentru a stabili împrejurările în care s-a desfăşurat incidentul, soldat cu 13 morţi şi trei răniţi.

Iniţial, medicii de la SMURD Iaşi au anunţat 11 decese, a 12-a persoană decedând în drum spre Spitalul "Sf.Spiridon", după ce s-a încercat resuscitarea acesteia în ambulanţă. Ulterior un alt pasager a murit la spital. Şoferul microbuzului, care a supravieţuit accidentului, a fost transportat la Spitalul de Urgenţe "Sf.Ioan", iar medicii îl vor opera în regim de urgenţă, după ce pacientul va fi stabilizat.

Alte trei persoane rănite, pasageri ai microbuzului, au fost transportate pentru investigaţii medicale la diferite spitale din Iaşi.

"Nu putem spune acum care a fost cauza accidentului, cert este că toate indicatoarele de la barieră sunt vizibile şi există în zonă şi semnale acustice. Continuăm cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările accidentului. O anchetă în acest caz au deschis şi procurorii", a declarat comandantul poliţiei ieşene, comisar-şef Liviu Zanfirescu.

Primarul comunei Scânteia, Fănică Săcăleanu, susţine că accidentul s-a produs în urma neglijenţei şoferului microbuzului.

"Din câte am aflat eu, şoferul microbuzului este cel care a greşit. Se pare că a intrat o dată pe platformă pentru a trece calea ferată, apoi a dat în marşarier dar a încercat din nou să treacă peste calea ferată, moment în care a fost lovit în plin de tren", a declarat primarul comunei Scânteia, Fănică Săcăleanu, care a adăugat că sistemul de avertizare pentru şoferi funcţionează în parametri normali.

Trenul implicat în accident este de tip automotor cu două vagoane şi aparţine firmei Regiotrans SRL, din Braşov, care execută curse zilnice pe ruta Iaşi - Braşov şi retur, începând de la data de 1 mai 2009. Trenul urma să ajungă în gara municipiului Iaşi la ora 14.40, accidentul desfăşurându-se în apropierea gării din Scânteia la ora 14.10. Nicio persoană din tren nu a fost rănită, toţi pasagerii fiind transportaţi, între timp, la Iaşi cu microbuze.

Citeşte şi 13 persoane şi-au pierdut viaţa după coliziunea dintre un tren şi un microbuz