MENIU

Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe bunuri ale arbitrilor implicaţi în cazul Penescu

Arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu şi observatorul FRF Marcel Lică trebuie să restituie sumele pe care se presupune că le-au primit ca mită de la finanţatorul FC Argeş, după ce procurorii DNA le-au comunicat, astăzi, că le vor pune sechestru asigurator pe unele bunuri.

Cei trei arbitri şi observatorul federal s-au prezentat, astăzi, la DNA Piteşti, transmite corespondentul NewsIn.

Observatorul federal Marcel Lică a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a venit să dea nişte declaraţii. El a aflat însă de la procurorii anticorupţie că trebuie să depună 2.000 de dolari. "Procurorii au stabilit ca, în câteva zile, să depun suma de 2.000 de dolari ca sechestru asigurator, bani pe care se presupune că i-am primit. În Constanţa, oamenii mă opresc pe stradă şi mă încurajează. Am fost susţinut şi de oamenii din sport. Acum sunt cu familia mea şi, din păcate, urmăresc fotbalul doar la TV", a spus, la plecare, observatorul Marcel Lică.

Şi Aurelian Bogaciu a aflat, astăzi, că i s-a pus sechestru asigurator pe maşina personală, un VW Polo, drept garanţie pentru cei 5.000 de dolari pe care procurorii DNA spun că i-a primit drept mită.

"Ne-au chemat doar pentru a pune sechestru pe maşina lui Aurelian Bogaciu. Poate să umble cu maşina, dar nu poate să o vândă. Este vorba de un VW Polo, în valoare de 7000 de euro",  a declarat avocatul lui Bogaciu, Florin Doran.

Sorin Corpodean trebuie să depună 15.000 de dolari, bani pe care procurorii DNA susţin că i-a primit ca mită, iar Savaniu trebuie să depună 3.000 de dolari. În cazul în care cei doi nu pot depune banii în contul special creat pentru acest caz, anchetatorii pot dispune sechestru asigurator pe anumite bunuri ale acestora.

Mai multe articole despre:
DNA audiere FRF arestare sechestru arbitri