MENIU

Procurorii au cerut expertiza grafologică pentru a demonstra că judecătoarea Turcu a condus beată

Foto: gardianul.ro

Procurorii Parchetului General aşteaptă rezultatul unei expertize grafologice pentru a demonstra, printr-o nouă probă, că judecătoarea Elena Turcu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice când a produs un accident rutier, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Astfel, procurorii vor să demonstreze că, dacă în declaraţia dată în seara producerii accidentului scrisul judecătoarei apare diferit de cel de pe alte înscrisuri ale lui Turcu, înseamnă că aceasta consumase alcool.

Dosarul este aproape de finalizare, următoarea etapă fiind aducerea la cunoştinţă fostei judecătoare a materialului de urmărire penală şi, după caz, trimiterea sa în judecată, au spus aceleaşi surse.

În august, Pachetul General a început urmărirea penală pe numele Elenei Turcu, în dosarul în care este cercetată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului.

Procurorii Parchetului General au decis infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penală (NUP) primită de Elena Turcu, de la Tribunalul Dâmboviţa, după ce s-a constatat că procurorul de caz nu a folosit toate probele existente la dosar. Procurorul şef al secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, a infirmat, pe 7 ianuarie, soluţia de neîncepere a urmăririi penale.

Printre motivele de redeschidere a dosarului s-a aflat şi faptul că procurorul de caz nu s-a pronunţat şi în privinţa acuzaţiei de părăsire a locului accidentului. Totodată, în motivarea soluţiei de redeschidere a dosarului, şeful Secţiei a II-a de urmărire penală din cadrul Parchetului General, procurorul Marius Iacob, şi-a însuşit concluziile avocatei celor trei poliţişti, Mariana Ştefan, care a arătat că probele de sânge ridicate de la judecătoare ar fi fost luate în mod legal.

Procurorul Iacob a arătat că NUP-ul dat iniţial în cazul Turcu a fost infirmat, deoarece anchetatorul care s-a ocupat de caz nu ar fi folosit toate probele existente la dosar. "Soluţia iniţială a fost nelegală, pentru că nu s-au folosit toate probele. Judecătoarei i s-a descoperit o concentraţie de alcool în sânge de 1 la mie, dar procurorul de caz nu a verificat la Institutul Naţional de Medicină Legală posibilitatea vicierii rezultatului, în cazul în care s-a folosit o trusă mai veche de recoltare a probelor", a declarat, pentru NewsIn, în data de 7 ianuarie, procurorul Marius Iacob.  

Preşedintele Traian Basescu a refuzat, la începutul anului, să semneze decretul de pensionare a judecătoarei Elena Turcu.