MENIU

Procesul Ceauşeştilor, reconstituit pe scenă

<descriere>

Spectacolul a fost realizat pe baza unor documente autentice audio şi video, pornind de la mărturii ale celor implicaţi şi în urma unei documentări la faţa locului şi o reconstituire minuţioasă a evenimentelor şi a decorului.

Spectacolul \"Ultimele ore ale lui Ceauşescu\", pus în scenă de Institutul Internaţional pentru Crimă Politică pentru a reconstitui Procesul împotriva soţilor Ceauşescu, va fi prezentat în premieră pe scena Teatrului Odeon din Capitală, pe 10 şi 22 decembrie.

La 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, Institutul Internaţional pentru Crimă Politică pune în scenă pentru prima dată o reconstituire a unuia dintre cele mai celebre procese al istoriei europene. Premiera spectacolului de teatru documentar \"Ultimele ore ale lui Ceauşescu\" va avea loc pe 10 decembrie la Teatrul Odeon şi va fi urmată de discuţii cu publicul, în prezenţa lui Victor Stănculescu şi a lui Thomas Kunze, a realizatorilor proiectului şi a actorilor din distribuţie. Cel de-al doilea spectacol va avea loc pe 11 decembrie.

Spectacolul a fost realizat pe baza unor documente autentice audio şi video, pornind de la mărturii ale celor implicaţi şi în urma unei documentări la faţa locului şi o reconstituire minuţioasă a evenimentelor şi a decorului. Astfel, în urma cercetărilor, au rezultat şi numeroase discuţii cu participanţi la răsturnarea regimului şi la execuţia soţilor Ceauşescu - dintre acestea au fost alese şase monologuri, constituind de fapt un inedit prolog al Procesului şi stabilind atmosfera din zilele Revoluţiei.

Autorul şi directorul proiectului este Milo Rau, care alături de Simone Eisenring semnează şi regia spectacolului, din distribuţie făcând parte Victoria Cociaş, Constantin Cojocaru, Constantin Drăganescu, Alexandru Mihăescu, Eugen Cristian Motriuc şi Mircea Rusu.După cele două reprezentaţii de la Teatrul Odeon, spectacolul va ajunge pe 18-21 decembrie pe scena Hebber am Ufer din Berlin, apoi pe scena teatrului Schlachthaus din Berna, pe 14-17 ianuarie 2010, teatrului Gessenerallee din Zürich între 28 şi 30 ianuarie şi pe scena Südpol din Lucerna pe 3 şi 4 februarie.

\"Ultimele ore ale lui Ceauşescu\" este o coproducţie a Institutului pentru Crimă Politică IIPM Zürich/Berlin, a companiilor de teatru Theaterproduktionsgesellschaft KG Migros Kulturprozent Schweiz Botschafter Berlin, Hebbel am Ufer Berlin (HAU), Schlachthaus Theater Bern, Theaterhaus Gessnerallee Zürich, Südpol Lucerna, NFP Berlin şi Langfilm Zürich.