MENIU

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a fost primit la Palatul Cotroceni

Foto: linternaute.com
Prinţul va discuta cu şeful statului despre cooperarea între România şi Principatul Monaco

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a fost primit, joi dimineaţă, la Palatul Cotroceni. Alteţa sa a început o vizită de două zile în România, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu. Prinţul a discutat cu şeful statului despre cooperarea între România şi Principatul Monaco, despre criza economică şi despre protecţia mediului.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a ajuns, miercuri seară, în România, la bordul unei aeronave private.

Prinţul Albert se află într-o vizită oficială, la invitaţia preşedintelui României, Traian Băsescu. El este cazat la Vila Lac 1 din Snagov, locul unde a stat şi premierul rus, Vladimir Putin, cu ocazia Summitului NATO de la Bucureşti.

În convorbirile oficiale, Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi preşedintele Traian Băsescu s-au referit la dinamizarea dialogului politic între România şi Principatul Monaco, precum şi la diversificarea domeniilor de cooperare dintre cele două state.

Au fost examinate modalităţile de stimulare a cooperării economice şi ştiinţifice şi s-a făcut un schimb de opinii asupra unor teme de interes comun, precum actuala criză economică şi financiară, combaterea schimbărilor climatice şi protecţia mediului.

Protecţia mediului s-a aflat printre temele de discuţie, preşedintele României şi Prinţul Suveran de Monaco analizând posibilităţile de corelare a proiectelor promovate de cele două state în regiunea Mării Mediterane, respectiv a Mării Negre.

Programul Alteţei Sale Albert al II-lea de Monaco va include o deplasare în Delta Dunării, cu vizitarea unor obiective şi întâlniri cu oficialităţile din municipiul Tulcea, politicile de combatere a schimbărilor climatice şi de protejare a biodiversităţii fiind teme cărora Principatul Monaco şi Suveranul monegasc, personal, le acordă o importanţă specială.

Citeşte şi Prinţul Albert de Monco este polisportiv, dar şi un activ militant ecologist şi umanitar 

Mai multe articole despre:
România Monaco vizită oficială Prinţul Albert